Vi kommer oss ikke unna tålmodighet på veien til målet vårt
Bildet er tatt av Tumisu fra Pixabay

Vi kommer oss ikke unna tålmodighet på veien til målet vårt

Er du som meg at du helst vil se resultater med det samme eller i hvertfall etter en god stund, hvis ikke gir du opp å prøve?

Å hvis du gjør de samme feilene om og om og om igjen; uten å komme videre; ja da kommer det aldri til å fungere heller, det sier jo seg selv!

I følge Wiktionary betyr det å være tålmodig, en som uten å miste besinnelsen finner seg i ventetid, avbrytelser eller annet bryderi over lengre tid.

Hvor kommer vi oss uten tålmodighet egentlig?

Hvis du har noe du vil oppnå i livet og du ikke får det til med de første 100 forsøkene, gir du opp da?

Hvis du gir opp å prøve fordi du ikke ser resultatene du vil ha, hvor havner du da?

Rett tilbake til der du var, med de gamle resultatene eller kanskje du går den ekstreme veien, at du får enda verre resultater enn de du hadde før du startet, fordi du har helt mistet håpet på å klare det?

Å gi opp betyr i følge Wiktionary å resignere, overgi seg, desertere eller å miste håpet.

Hvorfor er alternativet så mye bedre enn å smøre seg med tålmodighet? Det krever energi for hjernen å fortsette å finne nye veier og det kreves mindre energi å resignere og gå tilbake til gamle vaner. Men du har vel ikke lyst til å gi opp? Så….

Hvordan dyrke tålmodigheten

Hjemme

Det jeg har lært er at det er viktig at målet ditt er veldig, veldig, veeeeldig tiltrekkende for deg, slik at du ikke er interessert i å gi opp, uansett hva som skjer eller ikke skjer. Uansett om du får resultater eller ikke resultater. At du vil det så inderlig at du er villig til å lære nye ting, studere deg selv, bli bevist på deg selv og lære deg selv bedre å kjenne. Akkurat som når vi skulle lære å gå. Vi prøvde og prøvde helt til musklaturen og hjernen jobbet sammen og koordinerte oss slik at vi til slutt klarte å gå. Vi hadde ikke kunnet gå uten å ha falt ned og reist oss opp alle gangene, fordi det var da vi bygde musklene som til slutt klarte å holde oss oppreist.

Kan du tenke på alle forsøkene du har gjort som nødvendige for å lære deg hva som fungerer og hva som ikke fungerer, til den dagen du har nok “muskler” og klarer det? I stedenfor å tenke på forsøkene som misslykket og gi opp?

Det er viktig at du tror på at du kommer til å nå målet ditt, at du ser for deg hvordan det kommer til å bli og leker med tanken på at du allerede er i mål. Hvordan er du som menneske når du har oppnådd drømmen din? Hvordan lever du, hvordan tenker du?

Dyrk frem en ny tro – en tro på at du kommer til å klare det!

Bildet er tatt av PIRO4D fra Pixabay
Bildet er tatt av PIRO4D fra Pixabay 


For å tro på noe annet enn det du gjør i dag må du gjenta den nye troen din flere ganger dagen, slik du gjør med den nåværende troen din. For det du tenker er sannhet i dag, som for eksempel at “Det er nyttesløs, jeg er håpløs, det ser jeg jo med hvordan jeg handler” er bare tanker du har tenkt så mange ganger at de går på repetisjon og er satt på automatikken. Å det hjernen tror er sannhet er det den fokuserer på å finne bevis for. Du kan med andre ord avlære deg det du tror på og begynne å tro på noe annet, og slik vil hjernen din se etter bevis for at din nye sannhet er sann. Det du tenker og tror på, er det hjernen fokuserer på.

Hvordan kommer du til å være som menneske når du har kommet dit du drømmer om? Hvordan lever du, hvordan tenker du? Kan du leve akkurat på samme viset i dag?

Jeg er sikker på at vi kommer til å nå målet vårt, hvis vi er villig til å dyrke tålmodigheten, bygge “muskler” og dyrke frem en ny tro på at vi kommer til å nå målet.

Så vi må bare dyrke tålmodigheten i oss, for alternativet får oss i hvertfall ingen vei! 😉

Ha en vidunderlig dag! <3

-Eli

Legg igjen en kommentar