Uten Følelsene Ville Vi Ikke Vært Motivert Til Å Leve

Uten Følelsene Ville Vi Ikke Vært Motivert Til Å Leve

Det er blitt gjort en studie på følelser og dens betyning for mennesker. De blokkerte noen transmittere i hjernen som er koblet til følelser, og det viste seg av vi mister all motivasjon til å gjøre noe som helst, inkludert å overleve.

ALT vi vil ha er på grunn av hva vi tror det vil få oss til å føle og det er det vi lærer oss på skolen til Brook Castillo nå om dagene.

Hvis du er en mann som synes følelser er noe kvinnfolk greier, er det kanskje på tide å revurdere det, hvis du har et mål du har lyst til å gå for?

Mange av oss søker nytelse og de positive følelsene og unngår alt som har med smerte og negative følelser å gjøre. Hvor godt “tåler” vi det negative hvis vi hele tiden skuffler de under teppet med å jobbe litt ekstra, “rømmer” fra de med å drikke oss sløve eller dulmer de sterke negative følelsene med å spise slik at de blir svakere?

Hvor godt kjenner vi oss selv når vi ikke er villig til å kjenne på stress, slitenhet, ubehag, uro, tristhet eller sinne? Vi er kun villig til å reagere på de med en eller annen form for stimuli eller utagering, slik at de ikke kjennes så sterke ut i kroppen?

Det er ofte mye enklere å sitte med føttene høyt, lene seg bak i stolen, drikke øl og spise godteri og si oss fornøyd med livet vi har, uten å utfordre oss til å gjøre noe som kanskje er vanskelig og skremmende. Den primitive hjernen søker nytelse og flykter fra alt som er vondt.

Å gjøre noe som kanskje setter ryktet vårt i ett dårlig lys, der du vil få kritikk fra andre mennesker (du blir ikke aksepter inne i flokken = vanskeligere å overleve er det din primitive hjerne tror) eller som skaper andre negative følelser inni oss vil den primitive hjernen unngå for alt i verden. Og den primitive hjernen skiller ikke på huleboer tiden og nåtiden, den tolker faren for å havne utenfor flokken som like farlig i dag som den gang da. Den vil derfor komme opp med masse “advarsler” slik at du unngår å gjøre det du egentlig drømmer om.

Mange av oss vil derfor ikke gjøre noe særlig mer for å utvikle oss som menneske, fordi det kjennes 100 ganger mer behagelig ut for hjernen å la være. Det er det tryggeste og mest effektive å bare gjøre det du alltid har gjort.

Har du derimot mål du ønsker å nå må du ut på ukjent territorier og lære deg å kjenne på alle ubehagelige følelsene.

Motivasjon

Det er med andre ord FØLELSER som er det som gir deg motivasjon, når det kommer til hva det enn måtte være du ønsker å oppnå i livet.

Hvis du tenker på alt du har i livet er det på grunn av følelsen du trodde det kom til å gi deg når du hadde det. Du drømte om hvordan det kom til å bli og hvordan det kom til å kjennes ut å oppleve å få en ny oppusset stue, holde babyen din i armene dine, ha en godt trimmet kropp med definerte muskler, ha ett trygt å stabilt hjem med egen familie, klare å løpe marraton eller å ha din egen business hvor du er din egen sjef. Den stilige bilen du drømmer om, kanskje bare tanken på å kjøre rundt i den med taket nede, armen ut av vinduet med vind i håret gir deg en sitrende glad følelse i hele deg? Eller kanskje er du bekymret for penger, redd for at mennesker skal komme for nær deg, du er redd for å bli syk eller du føler deg kanskje udugelig når det kommer til enkelte oppgaver på jobben? Det er følelsen som til sist vil avgjøre om du går til det skrittet å gjør hva det måtte være for å kjøpe bilen eller unngår å snakke med mennesker som kan gi deg oppgaver du ikke føler du takler.

Uansett hva det er du har i livet ditt så startet det med en følelse, en følelse av hvordan det ville være å ha eller ikke ha det, alt ettersom hva du rettet oppmerksomheten mot.

Det er følelsene som gir deg motivasjon til å gjøre ALT i livet, så vær oppmerksom på hvilke du skaper for deg selv for det er til syvende og sist de som gir deg de resultatene du er ute etter.

-Eli

Legg igjen en kommentar