Tørr du vedde på deg selv i 2020?
Photo by Rakicevic Nenad from Pexels

Tørr du vedde på deg selv i 2020?

Hvorfor utvikle oss selv og sette oss mål som for eksempel å gå ned i vekt?

Vi trenger jo ikke ha et mål om å gå ned i vekt, hvis vi ikke har lyst eller hvis vi ikke har behov for det. Men å sette oss ett mål; uansett hva det er; vil gjøre at vi ikke bare kan gjemme oss vekk fra livet.

Er du som meg at du er redd for å sette deg ett mål, fordi du ikke tror du klarer å oppnå det? Du har prøvd så mange ganger før, at du ikke vil oppleve smerten det er å ikke klare det igjen?

Nederlaget og skammen ovenfor deg selv (det er bare du som vet om det, men det er nok), det er helt for jævlig at du har prøvd så mange ganger og enda ikke klart det. Ubehaget med å tenke på at du kommer til å feile igjen, forhindrer deg i å sette deg mål igjen. 

Men hva er alternativet?

Å gi deg selv opp? 

Hvis vi sier til oss selv at vi er villig til å gå for dette målet om å gå ned i vekt; eller ett annet hårete mål som for eksempel å snakke forran 100 mennesker den 15 Mai; og så være villig til å føle ubehag, så har vi plutselig åpnet opp en mulighet for å utvikle oss. En mulighet til å se hva som skal til for å bli modigere, sterkere og øve oss på det som trengs for å bli så god at vi til slutt kan ha sjansen til å nå målet. 

Setter du deg et mål om å få mere penger, berømthet, kjærlighet, skjønnhet eller å bli tynn så er ikke det sagt at du ikke kommer til å føle angst og reddsel igjen. At du kommer til å leve lykkelig alle dine dager hvis du når målet ditt. 

Det er ikke alltid like enkelt å se at vi ikke blir lykkeligere, får mer selvtillit eller generelt sett føler oss bedre hvis vi bare oppnår drømmene våre. Men sånn er det altså, er du menneske så er det meningen at du skal lide, uansett hva du har oppnådd eller har som utgangspunkt. 

Det er ikke sikkert det er så smertefult å se seg i speilet for tynne mennesker, men de har ubehagelige og vanskelige følelser de som alle andre. Ingenting utenfor oss selv kan forhindre oss i å kjenne på negative følelser gjennom livet, uansett hvor rik eller pene vi er. 

Men med å sette oss mål, så har vi noe som gjør at vi tørr å handle når vi egentlig er redd for det. Vi må utfordre oss selv, gå utenfor komfortsonen og lære oss nye ting. For du vil kjenne ubehag selv når du når målet ditt. 

Målet i seg selv er ikke grunnen til at vi setter oss mål, men alt vi lærer om oss selv på veien dit. Lære å tillate at ubehaget er en del av reisen og skape de følelsene du vil ha med hjelp av tankene dine og spesielt å droppe tanken på at en tynnere versjon av deg selv vil gjøre deg lykkelig. Det vil gi en helt anderledes opplevelse av det å gå ned i vekt og livet ditt. 

Du er menneskelig. 

Noe som vil gi deg glede, begeistring og reddsel. 

Så, hvem kan du bli hvis du tørr å satse og setter deg mål?

-Eli

Har du lyst til å sette deg mål men er usikker på hvordan? Jeg tilbyr en gratis coaching time hvor jeg hjelper deg å sette deg mål for det nye året. Det er helt uforpliktende og du sitter igjen med verktøy som er til hjelp når du skal nå målene dine i 2020. Er du kvinne over 40 år og har lyst til å gå ned i vekt, ikke nøl med å ta kontakt for en uforpliktende samtale. Kanskje dette er akkurat hva du trenger for å komme igang? Send meg melding på facebook så snakkes vi. 🙂

Legg igjen en kommentar