Slutt å Hate Overspisingen
Image by John Hain from Pixabay

Slutt å Hate Overspisingen

Føler du at du er kommet inn i enda en vond periode med overspising og fråtsing å hater det? Du er er sliten og lei av at du aldri finner ut hva som er galt med deg. Du klarer ikke stoppe å spise alt du kommer over i skapene, selv om du vil. Du spiser alt fra ost til boller, det spiller ingen rolle hva det er, så lenge det er noe du kan spise og du spiser så du får vondt i kroppen. 

Du slutter ikke før du må sove. Og du forteller deg selv at i morgen er det slutt på dette tullet, for du har jo ikke en gang lyst til å holde på slik. Så du har lagt en plan for morgendagen som du skal følge. Du våkner og begynner dagen slik du hadde planlagt. Det går til og med ganske så bra, så du føler at nå er du på rett vei, dette klarer du. Så kommer kvelden, du kjenner deg stram i kroppen, lysten på “noe” river i kroppen og det føles helt uutholdelig ut igjen.

Du forstår ikke hva det er som skjer med deg, du føler at du mister kontrollen igjen. Det er som om ballongen sprikker og du plutselig befinner du deg i fryseren på leit etter gamle kaker. Skam og en følelse av å være fortapt fyller deg. Du tenker at du er en som ikke kan fikses og bli normal på dette området. Du har prøvd alt og det er ingenting å gjøre med deg, det er ingenting som funker.

Her er mye å hate, så hvorfor skulle du slutte med det?

Fordi å hate dette har ikke hjulpet deg nevneverdig til nå. Tenk på dette: Kan det være en grunn til at du har overspist? Og når har det noensinne hjulpet å krangle med virkeligheten?

Fråtsing er ofte et svar på et følelsesmessig stress, følelser du ikke klarer å kjenne på. Reaksjonen med å fråtse er den eneste måten hjernen din vet av for å redusere intensiteten i følelsene eller drukne følelsen, den vil bare at du skal overleve. Det er den primitive delen av hjernen som styrer showet her og den gjør det den er opplært til, søke nytelse og unngå det som er vondt. 

Med å gi slipp på hatet, så vil du skape en helt ny tilnærming til fråtsingen. Du vil klare å bli mer nyskjerrig og ha en mer vitenskapelig tilnærming til den enn med krig. 

Hvis du slutter å hate det, har du muligheten til å bli åpen for å lære fra hver eneste gang du fråtser.

Det er starten til å bli fri fra det!

-Eli 

Vil du ha noen til å guide deg på veien ut av overspising og fråtsing så er jeg her. Ikke nøl med å ta kontakt for en gratis mini coaching time med meg, for å se om dette er noe for deg. 

Legg igjen en kommentar