Sennepssaus

Denne sennep sausen er veldig allsidig, i hvert fall slik jeg ser det.  Jeg har brukt den som marinering av svinekjøtt før grilling og det ble virkelig snadder. 🙂 Den er super god både til fisk og kylling i tillegg til svinekjøttet. Har også hatt litt av denne sausen i fiske suppe laget med kokosmelk som gav suppen en veldig god smak.

Dette forutsetter selvfølgelig at du liker sennep og smaken av denne sausen.  Sennep saus

Jeg har laget denne sausen flere ganger og har funnet ut at den er like god uten å koke den i det hele tatt. Jeg blander da alle ingrediensene utenom smør, i en liten blender. Smelter smøret i microen og har det i blenderen sammen med de andre ingrediensene. Bland godt og ha alt på et glass og sett i kjøleskapet. Når du koker det så vil konsistensen bli litt fastere og muligens får den en litt sterkere smak, litt usikker på det faktisk, for har ikke hatt de samtidig og sammenliget de. 

I tillegg er det nydelig å bruke dijon sennep og den oppskriften gav også litt annet næringsinnhold per servering: Karbohydrater 0,5 gram, fett 5,5 gram, protein 0,5 gram og 56 kcalorier.  

Video


Print Recipe
Sennepssaus
Denne sennep sausen er veldig enkel å lage. Jeg tenker at den går til 7 serveringer, men det ser en selv hvor mye en bruker i slengen. Det er ut i fra 7 porsjoner det er beregnet næringsinnhold i sausen.
Sennep Saus
Matrett Middag
Cuisine Tilbehør
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10-20 minutter
Porsjoner
Matrett Middag
Cuisine Tilbehør
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10-20 minutter
Porsjoner
Sennep Saus
Instruksjoner
  1. Band alt bortsett fra smør i en kjele.
    Sennep Saus
  2. La det koke en stund før du har i smøret. Rør alt godt sammen og kok til den har den konsistensen du liker. 10-20 minutter.
Notater

Sennep Saus

Hvis du forelsker deg i denne sausen slik som jeg har gjort, så er det verdt å teste den ut som dipp til grønnsakene dine. Her er det bare fantasien som stopper deg. Både brokkoli, blomkål, paprika og grønnkål er fin å dippe i denne nydelige sennep sausen. Dette er fin kveldskos og en smakfull måte å få i deg grønnsaker på.

Til en servering (når du deler oppskriften på 7) er det ca 1,6 gram karbohydrater, 6,1 gram fett, 0 gram protein og 67 kcalorier. Dette er med bruk av French's Deli Mustard Spicy Brown (sennep). Jeg bruker et nettbasert program som regner ut næringsinnholdet, jeg kan ikke garantere for at det er helt 100% korrekt, men en viss pekepinn får du. 

Hvis du ikke testet denne ut enda? Hiv deg rundt å prøv, det er den virkelig verdt! 🙂 

 

Fra hjertet

Eli 🙂 

Legg igjen en kommentar