Pesto – Fullpakket Av Vitaminer Og Mineraler Laget Med Blandt Annet Grønnkål, Spinat og Brennesle

 

Det blir vel aldri for mye tilbehør til maten? Ikke hos meg i hvert fall. 😀 Saus gjør maten mindre tørr og kjedelig, i tillegg til at den gir den ekstra smak og matglede. 🙂 

Denne pestoen kan du lage uten brennesle hvis du ikke har det. Har du lyst til å bruke brennesle, så er det lurt å tenke på å forvelle litt på sommeren og fryse ned. Plukk brenneslen tidlig, før den er blitt for stor. Gratis er det også.  Jeg har hatt brenneslen i muffinformer, lagt de i fryseren og deretter hatt de over i poser. Da kan du ta opp så mye du ønsker å bruke per gang, og du har brennesle utover året.

Pesto på skje

Hvis du liker en kraftig hvitløks smak; så kan du gjøre som jeg har gjort her; å bruke 8 gram hvitløk, eller 2 båter. Sitron saften vil dempe smaken en god del, men er du ikke en stor tilhenger av for mye smak av hvitløk så kutt ned til 1 båt. Du vet selv hvor mye salt smak du liker, så det kan være en ide å halvere saltet og heller ha litt og litt i til du finner den smaken som du foretrekker. Måten jeg lager denne pestoen på er nok helt sikkert ikke etter “boka”, men den funker for meg. Du kan også kutte ut sitronen hvis du ikke liker det, derfor er det lurt å vente med å ha den i til slutt, for da kan du smake på den uten og se om du liker den slik som den er. 

Video


Print Recipe
Helt Rå Grønnkål, Spinat og Brennesle Pesto
Denne pestoen inneholder super mat for kroppen, med blandt annet både hvitløk, brennesle, spinat og grønnkål i tillegg til flere andre gode ingredienser. De inneholder massevis av gode byggeklosser som kroppen trenger daglig påfyll av. En super god måte å få i seg litt ekstra grønt i løpet av dagen er det også, i og med at den kan brukes til mange retter. Lag den og bruk den som dipp eller som tilbehør til middagsmaten. Ha for eksempel litt pesto i rømme hvis du tåler melk og bruk den som dressing eller en kald saus. Pesto er godt å ha på laksen, kyllingfilet, kjøtteig og biff. Lag for eksemple kyllingfilet, wok grønnsaker og squash pasta som blandes med pesto.
Pesto på skje
Matrett Middag
Forberedelse 5
Passive Time 5
Porsjoner
Ingredienser
Matrett Middag
Forberedelse 5
Passive Time 5
Porsjoner
Ingredienser
Pesto på skje
Instruksjoner
  1. Jeg hadde frosen brennesle så denne kjørte jeg først sammen med olivenoljen i den lille blenderen min. Det er egentlig meningen at du skal ha i oljen litt og litt etter at alt er blandet, men jeg hadde alt i på en gang. Kan hende konsistensen blir litt anderledes hvis du har oljen i litt og litt i slengen, men jeg er godt fornøyd med den slik den ble. Du trenger ikke brennesle for å lage denne, det går helt fint å bare bruke spinat og grønnkål.
  2. Har du en slik liten blender som jeg bruker her så er det lurt å ha i ingrediensene litt og litt i gangen. Den blir ganske full etterhvert.
  3. Når du har hatt alle ingrediensene i blenderen kjører du blandingen til alt er moset og har en fin konsistens.
Notater

Jeg brukte pestoen til Squash pasta denne gangen og det smaker kjempe godt! Det kan godt spises alene som en liten kvelds snack eller som tilbehør til for eksempel kylling, fisk eller kjøtt.

Det er mange gode virkestoffer I brennesle, og derfor har den til alle tider blitt brukt til forskjellige plager og problemer innen Folkemedisinen. Nesle er rik på C-vitamin. I følge Bioforsk inneholder nesleblad 142 mg C-vitamin /100 g råvekt. Blad og stilk inneholder vitamin C, K, B2 og B5, glykosider, eterisk olje, garvestoff, protein, kalium, kalsium, jern, stivelse og folinsyre. Informasjonskilde: http://www.alternativ.no/art/?id=505

Brennesle, spinat og grønnkål Pesto

Næringsgjær inneholder masse naturlige b-vitaminer og i tillegg gir den en ekstra oste smak til pestoen.

Pestoen inneholder 2 karbohydrater, 8 gram fett, 5 gram proteiner og 101 kcalorier per servering i følge MyFitnessPal.

Håper du ble inspirert til å lage deg litt tilbehør til maten og til å benytte deg av naturens skattekammer nå som sommeren er her. 

Fra Hjertet

Eli 🙂

Legg igjen en kommentar