Mel Fri Vaffel Pizza

Disse vaffel pizza bunnene er et enkelt og næringsrikt alternativ til vanlig pizzabunner laget med mel, hvis du ikke kan eller vil spise mel.

Det jeg liker med disse er at jeg kan lage de ferdig og fryse de ned.

Hvis jeg vil lage noe raskt og lettvindt en dag så henter jeg opp en bunn og slenger på det jeg liker og har en middag klar på ca 15 minutter.

Smaken er god, men jeg ville ikke forventet meg at det smaker som en vanlig pizza laget med mel. Dette er mer en hverdagspizza enn en lørdagspizza tenker jeg, og er et godt alternativ til hurtigmat når du ikke kan eller vil spise mel.

Et ekstra pluss er at du sniker inn litt ekstra grønnsaker i middagen i og med at det er en del blomkål i disse.

God middag!

Print Recipe
Mel Fri Vaffel Pizza
Denne oppskriften gir 4 vaffel bunner. Du kan toppe den med rester du har liggende i kjøleskapet. Jeg fryser de ned med matpapir mellom slik at det er lett å ta opp en bunn når jeg vil lage noe enkelt å spise til middag.
Forberedelse 20 min
Koke/steketid 10 min
Passive Time 10 min
Porsjoner
vafler
Ingredienser
Forberedelse 20 min
Koke/steketid 10 min
Passive Time 10 min
Porsjoner
vafler
Ingredienser
Notater
  1. Rasp opp all osten.
  2. Mål opp blomkålrisen i en bolle. 
  3. Ha i all Parmesan osten, cheddar osten, egg, mandelmelet og krydret. 
  4. Bland alt sammen til en tykk røre. 
  5. Varm opp vaffel jernet til nesten full styrke da disse vaflene trenger ekstra steke tid. Hvis du ikke steker disse nok vil det være vanskeligere å løsne de fra vaffeljernet. 
  6. Del røren i 4.
  7. Ha godt med smør på vaffeljernet og ha på røren. 
  8. Når vaflen er stekt så vil disse vaflene ikke løsne fra jernet like enkelt som "vanlig" vafler. Jeg bruker en gaffel og tar vafelen forsiktig av jernet. 
  9. Nå kan du ha alt du liker på vaffel pizzaen og steke den i ovnen til det er varmt og eventuelt osten har smeltet. Jeg bruker å ha på rester av kjøtt fra feks taco middager, servelat, pølser eller bare ost og bbq saus/ketshup. Ha på det du liker best. 

Frys ned de ekstra vaflene slik at du enkelt kan ta opp og lage en rask middag når du har det travelt og ikke har så mye tid til å lage mat. 

Legg igjen en kommentar