Hjemmelaget NUGATTI uten sukker, med myk og deilig konsistens

Jeg prøver å unngå å kjøpe pålegg som inneholder sukker til min datter, men har ikke lyst til å frarøve henne gode smaker heller, så derfor lager jeg Nugatti av og til.

Jeg har prøvd meg på det tidligere med en litt annen oppskrift, men da 4 åringen min fikk smake den stakk hun tungen ut og sa at det var fælt. Selv syntes jeg det smakte godt, men konsistensen var litt tørr og klebrig. Jeg tenkte at jeg skulle gjøre en litt annen vri på den for å se om den ville ligne litt mer på Nugatti.

Det jeg gjorde med oppskriften denne gangen gjorde at jeg fikk ett begeistret “Mamma, du har jo laget Nugatti!!” fra henne. 🙂 

Hjemmelaget Nugatti.

Hvorfor lage hjemmelaget Nugatti?

For meg er det ett tegn på kjærlighet å gi min datter mindre sukker og passe på at hun ikke ødelegger kroppen med dette før hun har vokst opp. Det er ikke like enkelt å holde sukkeret nede på ett akseptabelt nivå, men jeg jobber med saken både for henne og meg selv.

Dessuten, det du lager selv vet du hva inneholder og det er ingen tilsettningsstoffer her.

Vi spiser vanlig godteri, kaker og annet som jeg vet kroppen takler som om det er gift, men ved å lage litt hjemmelaget klarer vi kanskje å redusere forgiftingen i kroppen litt, samtidig som jeg ikke frarøver meg selv og min datter gode smaksopplevelser.

Denne Nugattien er søtet med Tagatose i stede for vanlig hvit sukker. Det er den sukker erstatningen jeg bruker som jeg synes ligner mest på vanlig sukker i smak og i følge diabetes forbundet kan den fint brukes hvis du har diabetes. Du trenger ikke bruke like mye som vanlig sukker, den gir ikke ising i tennene og fremmer de gode bakteriene i tarmen. Er det uvant for deg å spise dette så start forsiktig da det kan gi lakserende effekt og luft i magen. Min erfaring er at magen venner seg til dette og reagerer ikke like mye lenger som tidligere.

Dette er hentet fra biopuls.no sine sider:

Kun 15-20 % av Tagatose blir tatt opp i kroppen. Det har derfor veldig liten påvirkning på blodsukkeret og insulinnivået. Tagatose har en glykemisk indeks på 7, og er dermed godt egnet ved lavkarbokosthold, for diabetikere og for de som ønsker å gå ned i vekt.

Prebiotisk effekt: Tagatose gjør nytte for seg i fordøyelsen i tillegg til å gi søtsmak. Klinisk forskning har vist at Tagatose fungerer prebiotisk, det vil si at det fremmer de “gode” bakteriene og hemmer de dårlige bakteriene i tykktarmen.

I disse dager da det snakkes så mye om tarmhelse som kan påvirke både psyken og det fysiske, så er det kjekt å lese at denne søtningen fremmer de “gode” bakteriene og hemmer de dårlige i tykktarmen.

Print Recipe
Hjemmelaget NUGATTI uten sukker, med myk og deilig konsistens
Denne nugattien har en fin konsistens. Smaken er ikke veldig ulik den du får i butikken, så det er en fin erstatning, synes jeg. Det står 20 porsjoner, men det kan hende det er til en del flere, alt etter som hvor mye du bruker per gang.
Matrett Snack
Cuisine Pålegg
Forberedelse 15
Passive Time 10 Minutter
Porsjoner
Ingredienser
Matrett Snack
Cuisine Pålegg
Forberedelse 15
Passive Time 10 Minutter
Porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
 1. Forvarm ovnen til 160 grader. Ha bakepapir på ett stekebrett som du har hasselnøttne på. Sett brettet inn i ovnen og stek de i 8-9 minutter. Ta de ut og hell de over i ett handkle og begynn å kna og rulle på de til de slipper skallet.
 2. Hiv skallet og ha hasselnøttene over i en blender. Kjør helt til den tykkner og blir oljete.
 3. Jeg har en blender som jeg må stanse flere ganger underveis og ha nøttemelet ut fra kantene og ned mot bladene i blenderen, før jeg får hasselnøtt smør.
 4. Tilsett kokosolje, bakekakao, tagatesse, salt og vanilje essens. Kjør blandingen igjen.
 5. Når alt har blandet seg godt så heller du Nugattien på ett glass. Deretter har du i litt og litt fløte. Smak den til underveis til du får den konsistensen du liker. Det er fløten som gir den en rundere konsistens som ikke klebrer seg i gangen. Blandingen vil raskt stivne når du har i fløten. (eventuelt så kan du ha fløten i mens du kjører blandingen i blenderen.)
Notater

Hjemmelaget Nugatti   Oppbevares i kjøleskapet for lengere holbarhet. Håper du får en like god smaksopplevelse som vi! 🙂  Hjemmelaget Nugatti Hvorfor spise mindre sukker?  For meg er det blandt annet for å gi kroppen mere indre ro og balanse.  Fra hjertet Eli 🙂

 

Dette innlegget har 2 kommenta

 1. Katrine

  Hei. Ser jo helt lekkert ut! Skal teste oppskriften din. Men hvor mye kokosolje skal det være i?

  1. Eli Henriksen

   Hei Katrine.
   Ja denne er kjempe god og veldig enkel å lage. Jeg har tydeligvis glemt å skrive inn hvor mye men du kan ha i 1-2 ss (20g-40g) alt ettersom hvor flytende du vil ha Nutellaen. Hvis du tester det ut så vil jeg gjerne høre din ærlige mening om den. -Eli 🙂

Legg igjen en kommentar