Grønnkål Chips

Har du lyst på noe salt og godt midt i uka? Noe som gir påfyll av næringstoffer som kroppen trenger og i tillegg få i deg grønnsaker mens du koser deg? 

Da kan grønnkål chips være midt i blinken for deg. Det her er super mat som er knasende god. 🙂 

Grønnkål Chips

Grønnkål har både lavt energi – og fettinnhold, samtidig som den har et høyt innhold av protein, beta-karoten, vitamin E og vitamin C, kopper og kostfiber. Grønnkål er også en kilde til vitamin B6, folat, kalsium og kalium.

Innstuksjon på video

Kilde: https://www.frukt.no/ravarer/gronnsaker/gronnkal/


Print Recipe
Grønnkål Chips
Grønnkål Chipsen kan bli både sprø og smake veldig godt hvis du lager den riktig. Den er best fersk og hvis du skal ha den med deg, så har jeg funnet ut at å lage en pose av matpapir er det beste. Den blir fort bløt hvis den ligger i en boks med lokk.
Crispi Grønnkål Chips
Matrett Snack
Cuisine Grønnsaker
Forberedelse 5
Koke/steketid 12-14 min
Porsjoner
Ingredienser
Matrett Snack
Cuisine Grønnsaker
Forberedelse 5
Koke/steketid 12-14 min
Porsjoner
Ingredienser
Crispi Grønnkål Chips
Instruksjoner
  1. Sett ovnen på 190 grader på varmluft og grill.
  2. Vask grønnkålen.
  3. Dekk stekeplaten med bakepapir.
  4. Spre grønnkålen utover stekeplaten.
  5. Ha over olje og krydder.
  6. Kna inn olje og krydder godt inn i grønnkålen.
  7. Sett inn i ovnen og stek i 12-14 minutter. Det kan være greit å se til den inni mellom slik at den ikke svir seg. Åpne gjerne ovnsdøren og slipp ut damp også.
  8. Strø over Nærings Gjær til slutt. Denne gir en god ostesmak og inneholder masse naturlige b-vitaminer. Dette strør jeg over til slutt da vitaminene i næringsgjæren blir ødelagt av å varmes opp.
Notater

Grønnkål Chips

Jeg bruker grønnkål chips når jeg har lyst på noe salt og i tillegg vet jeg at den inneholder en del kalium som kroppen trenger ganske mye av.

Dette spiser jeg med god samvittighet og jeg synes den er en kjempe fin erstatning for potet chips. Det er ingen fare å nyte chips som dette midt i uka og gjerne i store mengder, selv om det holder med en posjon i slengen. 

Fra hjertet

Eli 🙂  

Legg igjen en kommentar