Problemer Er Til For Å Gjøre Deg Lykkelig
Bildet er tatt av Quinn Kampschroer fra Pixabay

Problemer Er Til For Å Gjøre Deg Lykkelig

Hallo?! Det kan da vel ikke være seriøst?

Den hemmelig ingrediensen i oppskriften er det å løse problemer, ikke at livet er problemfritt i ugangspunktet. For å være lykkelige trenger vi noe å løse. Lykke er derfor en form for handling, det er en aktivitet. Dette er hentet fra boken Den edle kunsten å gi f**n av Mark Manson.

Boken er forøvrig kjempe bra og anbefales på det sterkeste hvis du liker selvhjelpsbøker. Dette er ikke reklame for noen bok forhandler altså, la bare ved en link, slik at du skulle se hvilken bok det er.

Dette er helt etter filosofien til Brook Castillo og er en sentral del av coaching studiene jeg holder på med. Måten Mark Manson formulerer dette på er litt anderledes og det gir en ny synsvinkel bare. Alltid bra å se samme sak fra flere sider, er du ikke enig?

En Liten Oppgave Til Deg

Før vi går videre skal du få en oppgave hos meg. Spørsmålet er: “Hva må ha skjedd i livet ditt for at du skal føle deg lykkelig?”

Jeg vil at du skal starte svaret med:

“Jeg må ha løst problemet med…….”

Skriv ned alle problemene du gjerne vil ha en løsning på ned på papiret etter den setningen. Skriv ned ALT du kommer på.

Har du gjort dette? Om du aldri gjør det flere ganger så gjør det ingenting, men gjør det i dag, gjør det nå, for da har du opplevd følelsen det gir å ha skrevet alt ned.

Hvordan føles det?

Bare å skrive ned tankene dine eller problemene alene, kan hjelpe deg til å på en måtte sortere ut det som er viktig, og i tillegg så frigjør du plass og energi i hodet til å finne løsninger. Når du har notert ned alle problemene, har du på en måte fått det ut av hodet og du trenger ikke “huske” på problemene dine lenger. Hjernen får energi til å gjøre andre ting enn å gå rundt å “huske” på alt, som for eksempel å løse problemer.

Det er her lykke følelsen kommer inn i bildet. Forestill deg at du har løst et problem som du har i dag, hvordan tror du det vil føles? Ikke at noen har løst problemet for deg, men at du har gjort det selv.

Og ha løst problemet selv gir en tilfreds følelse, kanskje du føler deg stolt og lykkelig?

Hvis vi aldri hadde hatt et problem å løse, ville vi har vært lykkeligere tror du?

Jeg tror jeg må si meg enig med Mark Manson om at vi trenger problemer for å føle oss lykkelige.

Problemer er tross alt til for å løses, sant?

Hvis du stiller deg selv de riktige spørsmålene er det lettere for hjernen og finne svaret.

Hvis du for eksempel helst ikke skal bruke armene og har lyst til å skrive, hva er løsningen da? Da kan du stille deg selv spørsmålet: ”Hvordan skal jeg kunne skrive uten å bruke hendene?” Nå har hjernen din fått en oppgave å arbeide med for å finne en løsning, og du vil oppdage at den er mer enn villig til å lete etter svar. Hvis du har en Mac bruker du søkemotoren til Google og skriver inn “hvordan bruke stemmen for å skrive på en Mac?” Dikteringsfunksjonen konverterer tale til tekst på Macen. Så dukker selvfølgelig problemet opp med å lære seg å bruke det. Så i stede for å skrive “Hell” så dukker det opp “Hello”, men men “Hello” er bedre enn ingenting tenker jeg. 😀

Hva tror du, blir vi lykkelig av å ha problemer å løse?

-Eli

Legg igjen en kommentar