Prisgitt Verden

Prisgitt Verden

En slik åpenbaring som de måtte ha fått; da de forstod at jorden ikke var flat men rund; er den samme åpenbaringen jeg tenker at jeg fikk da jeg forsod hvordan jeg selv fungerer da jeg lærte meg modellen og selv coachingen til Brook Castillo. 

Jeg har alltid forstått verden slik at det er det som skjer rundt meg som avgjør hva jeg føler.

“Noen kalte meg dum og det såret meg. Jeg ble trist bare med tanken. Hvordan kunne noen være så ekkel med meg?”

De fleste av oss har vokst opp til å leve etter denne måten å forstå verden på. Men dette synet på verden skaper avmakt

Fordi vi er prisgitt andre for å føle oss bedre. 

Vi har null kontroll over livet vårt fordi ingen av oss har kontroll på ytre ting hvor mye vi enn prøver. 

Å forstå hva som skaper følelsene mine, handlingene og resultatene mine og vite at jeg har fullstendig kontroll på dem alle, var derfor en mektig god følelse. Med denne måten å forstå verden på så føler jeg at det er jeg som har kontroll og er i førersete i mitt liv. Jeg har alltid vært det, men jeg har ikke forstått det før nå.

Det er grunnen til at jeg ville bli coach. Jeg vil gi deg den makten tilbake og gi deg en helt ny forståelse av deg selv, som ikke jeg hadde før i hvertfall. Sette deg i førersetet av ditt liv 

Å forstå at vi ikke er prisgitt det som skjer rundt oss om vi føler oss trist eller lei; det som skjer skjer; men det er hvordan vi velger å tolke det som skjer som skaper magien i vår verden. 

Vi bestemmer ikke over om noen kommer til å si om vi er dum eller ikke, men vi velger helt selv om vi skal tro på det eller ikke. Hva vi velger å tro på har ALT å si for hvordan vi kommer til å føle oss.

Så kan du jo argumentere med at jeg er desillusjonert hvis jeg velger å ikke tro at jeg er dum; når jeg bare får laveste karakter på skolen; men hva er oppsiden med å tro noe annet? Og hvem bestemmer hva som er avgjørende for om man er dum eller ikke?

Har vi for eksempel lite penger så er det ikke pengemangelen som gjør deg trist, det er hvilken betydning du gir det med tankene dine. 

Her er samme situasjon med to forskjellige tanker, to forskjellige følelser, to forskjellige resulat, omstendigheten er den samme: de har 15 000 kr i månedslønn: 

Nr 1:

Omstendighet: 15 000 kr i månedslønn

Tanke:  “Jeg kommer meg aldri ut av denne knipa når jeg bare tjener 15 000 kr måneden.!”

Følelsen denne personen kan få er feks: Avmakt

Handlingen til denne personen når hun føler avmakt kan være feks: jeg går på nav, legger meg under dyna og trøster meg selv, spiser, ser på tv, sover.  

Resultatet hun får: Hun kommer seg aldri ut av denne knipa.

Nr 2:

Omstendighet: 15 000 kr i månedslønn

Tanke: “Jeg SKAL klare å komme meg ut av dette på ett eller annet vis, jeg vet det finnes en utvei fordi andre har gått den før meg!”

Følelse: Bestemt

Handling: La meg sjekke google.no, bli inspirert på pinterest, kanskje det er noen i lokalsamfunnet som trenger hjelp – la meg spørre noen, gå på biblioteket å lese bøker om emnet, jeg tilbyr meg å vaske i stede for å trene etter jeg er ferdig med den jobben jeg har fast, kan jeg begynne å studere på fritiden slik at jeg får en bedre betalt jobb, hva er jeg god til kanskje jeg kan utvikle noe derfra..  

Resultat: Hun mister ingenting med å sjekke ut mulighetene og kommer nærmere å tjene mer penger enn hun i første eksempel gjorde. 

Kanskje hun i siste eksempel feiler mange mange ganger med å tjene mer. Hun finner ikke løsningen med det første. Men hun har det uansett bedre enn hun i første eksempel og hun lærer hva som ikke fungerer underveis, eller hva tror du?  

-Eli


Er du kvinne over 40 som har lyst til å gjøre slutt på overspisingen? Hvis du har lyst til å ta tilbake kontrollen over hvordan du føler deg, så ta kontakt med meg til en gratis coaching time. Prøv det ut, det kan hende du blir overrasket.  🙂  

Legg igjen en kommentar