Nå Er Det Slutt På Alvoret!
Image by Alexas_Fotos from Pixabay

Nå Er Det Slutt På Alvoret!

Det er i hvertfall det jeg har på ønskelisten min over forandringer jeg har lyst til å oppnå. Jeg er altfor alvorlig og det er noe jeg har hatt lyst til å se om jeg kan forbedre og har filosofert over i flere år. Jeg har studert unger som ler lett og mange ganger uten noen grunn, og simpelten vært misunnelig. Er mulig å lære seg å bli like frimodig og le like lett som de? Jeg tror noen har det innebygd å tenke morsomme tanker automatisk, slik som unger, for de har ikke programert seg selv i motsatt retning enda. Så jeg tror det er mulig for meg å le lettere for jeg har ikke alltid vært sånn som jeg er i dag.

Etter at jeg startet med coaching ser jeg definitivt muligheter for å forandre sinnet mitt, men det kommer ikke av seg selv. Det er som med innprogramering av alvoret; som nok er blitt øvet på over mange år; det må øves på andre veien. Men hvordan?

Hjernen din er bare en tenker. Gi den ett mål å tenke på slik at den får en retning å følge.

I coaching skolen har jeg lært at hjernen ikke bryr seg om den tenker positivt eller negativt. Har du tenkt negative tanker i flere år, ja så er det det hjernen din er programert til å gjøre. Jeg er ikke god nok, jeg er ikke verdt noenting, ingen liker meg, jeg har ingen kontroll over meg selv, jeg er ikke like talentfull som andre mennesker, jeg er ikke så flink til å ordlegge meg eller jeg er så alvorlig er kanskje programeringer du har drevet med over mange år, uten å egentlig være bevist på at det er det du har gjort? Slik som meg og alvoret mitt.

Styr sinnet ditt som om det jobber for deg.

Hjernen vår er ett fantastisk redskap. Du kan la den styre seg selv eller du kan ta styringen. For du er ikke tankene dine, du er den som “ser” tankene dine. Det er du som er sjefen med andre ord!

En super måte å gi sinnet styring og retning på, er å gi den noe å fokusere på, gi den ett mål å styre mot. Se på målet ditt hver dag og gi hjernen beskjed om at det er det du vil at den skal fokusere mot. Du gir hjernen beskjed om at dette er måten jeg vil at du skal jobbe på, dette er hva jeg vil at du skal tenke på og gjøre.

En annen måte å gi den en ny retning på er å stille gode spørsmål. Hva kan jeg finne å le av i dag? Hvorfor er jeg så heldig? Hva kan gjøre denne dagen mer lystbetont? Du stiller spørsmål som hjernen din vil lete etter svar på.

Skriv ned mål og gode spørsmål på post it lapper, på pcen eller i dagboken din. Skriv det ned, slik at hjernen din ser det hver dag, flere ganger om dagen, helt til det går like automatisk som de negative tankene har gjort.

Målet mitt er med andre ord å bli mer lystbetont og mindre alvorlig. Så jeg skal stille meg gode spørsmål og så får det bare stå til. Enten blir det bedre eller så blir jeg bare der jeg er i dag, det er med andre ord ingenting å tape, ja annet enn hvis jeg ikke gjør ett forsøk en gang. Da taper jeg muligheten om kanskje å bli litt mer munter.

Hva med deg, er du lystbetont eller heller du mer i den alvorlige retningen? Kanskje du ble inspirert til å teste ut om du kan bli mer lystbetont sammen med meg?

Helt alvorlig:

Hva kan du gjøre for å le masse i dag? Hva kan du gjøre for å få kontakt med din indre glede? 🙂

-Eli

Legg igjen en kommentar