Liker du boller mer enn tanken på å gå ned i vekt?
Photo by Skitterphoto from Pexels

Liker du boller mer enn tanken på å gå ned i vekt?

Jeg ble coachet av ei som sa at hun ikke kunne tenke seg å gå ned i vekt, fordi hun likte å bake altfor godt. Hun likte grunnen til ikke å gå ned i vekt så godt, at hun ikke ønsket å prøve på det en gang, enn så lenge. Kanskje ville hun komme til å forandre mening en gang i fremtiden sa hun, kanskje ikke, men så lenge hun likte grunnnen sin, hadde hun ingen planer om å forandre på det. Jeg syntes det var så utrolig godt å høre noen si dette, befriende på ett vis. 

Så dette har jeg begynt å tenke på når jeg velger noe, om det gjelder mat eller andre ting så spør jeg meg selv: “liker jeg mine grunner?”. 

Jeg kunne ha valgt å bli en livs coach, men det psykiske aspektet når det dreier seg om mat, kropp og helse er det ikke noen andre som har satt så godt i system; etter min mening selvfølgelig; som Brook Castillo har gjort med modellen. Å kunne gi dette videre til andre er fantastisk synes jeg. Derfor liker jeg min grunn til å ha valgt å bli vekt coach.

Så, liker du boller mer enn tanken på å gå ned i vekt, slik min coach gjør?

Grunnen til at det er viktig at du tenker på dette, er fordi du blir bevist på hva du selv EGENTLIG vil. Ikke bare hva du BURDE ville.

La oss ta ett eksempel. Du har kanskje spist masse god mat, kanskje har du drukket alkohol, spist kaker og godteri i jula slik som jeg har gjort? 

Tenk tilbake på grunnen til at du har handlet som du har gjort, liker du den? 

Ta meg som et eksempel. Jeg kunne ikke tenkt meg å forandret på handlingene mine denne julen fordi jeg liker mine grunner. Jeg har elsket maten, kakene og godisen og nytt øyeblikkene både med og uten mat sammen med familien. Nå har kroppen en annen vekt enn før desember startet, men det har ingen betydning for humøret mitt eller min verdi som menneske heller, hvis vi nå skal gå den veien. Det eneste som avgjør humøret er hva jeg legger av betyning i dette. 

Men, har jeg lyst til å fortsette å like disse grunnene til mine handlinger, ja det er en annen side av saken.

Da jeg begynte å røyke, likte jeg grunnene til hvorfor jeg gjorde det. Jeg likte å studere røyken, kjenne den avslappede følelsen når jeg hadde tatt ett trekk av røyken, fellesskapet, tryggheten jeg følte med røyken mellom fingrene, gloa, lyden når jeg tok meg ett trekk, lukten…

jeg likte å røyke rett og slett og hadde ikke lyst til å slutte. 

Når jeg hadde røykt en stund begynte jeg derimot å se de mange bakdelene ved å røyke. Jeg hostet, syntes ikke det luktet like godt og jeg tenkte mye på hvor helseskadelig det var. Og det gikk i tillegg mye penger, bokstavelig opp i røyk. Jeg betalte rett og slett for å få en dårlig helse, fordi jeg syntes det var så beroligende i øyeblikket.

Etterhvert kunne jeg ikke fordra grunnene mine til at jeg røykte og jeg begynte å gjøre forsøk på å slutte. Jeg var veldig forpliktet til å klare dette, det var ikke noen alternativ å gi opp å prøve for å si det sånn, fordi jeg kunne ikke fordra grunnene mine til å røyke lengere. Men jeg tror jeg prøvde å slutte å røyke i kanskje 5-6 år før jeg til slutt klarte det. Jeg gav aldri opp å prøve…heldigvis.

Så, vær ærlig med deg selv når du stiller deg selv dette spørsmålet. Det spiller ingen rolle hva du velger, bare du liker valget DITT. Du trenger ikke følge strømmen og gjøre det alle andre gjør, så lenge du liker DINE grunner for DINE valg. 

Hvis du liker boller mer enn tanken på å gå ned i vekt, hvorfor i alle vide verden skulle du gå inn for å gå ned i vekt da? Det var ei som sa en gang: “Jeg skjønner ikke hvordan noen noensinne klarer å leve uten kaker og godteri, det hadde jeg aldri klart og kunne ikke tenkt meg å prøve på en gang!” Hun liker sine grunner, liker du dine?

Hvis du derimot er som jeg var i forhold til røyken, at du ikke liker grunnen til valgene du tar i forhold til mat lengere, da er du klar for å gjøre forandringer. Da vil du gå 100% inn for å gjøre en innsats og du vil ikke ha lyst til å gi deg, før du har oppnådd de forandringene du ønsker. 

Kunne du tenkt deg å få hjelp på veien er jeg her hvis du trenger det. Ta gjerne kontakt via messenger her eller send meg en mail på eli@elihenriksen.no eller skalledall@hotmail.com

Med det ønsker deg et fortryllende godt og rikt nytt år 2020! 🙂

Nyttårs klæm fra

Eli

Legg igjen en kommentar