Legger du lokk på noen av følelsene dine med å spise eller være travelt opptatt?
Photo by Murilo Folgosi from Pexels

Legger du lokk på noen av følelsene dine med å spise eller være travelt opptatt?

Jeg kan oppleve at jeg blir urolig når jeg er sammen med andre mennesker, til og med familien min. Jeg kjenner at jeg på ett vis blir stresset eller til og med nervøs eller føler det pinlig. Ikke bare når jeg er sammen med andre, men også når jeg ikke har noe å gjøre. Og når jeg blir urolig sammen med andre eller kjeder meg så har jeg hatt for vane å spise sjokolade eller annet godt (før var det røyk som gjorde susen) eller laget meg noe å gjøre, fordi det på ett vis roer meg ned. Det er som om når jeg spiser, så blir følelsen av uro dekket over i takt med mat inntaket. Følelsen er der, men ikke like intens. Har du opplevd det slikt noen ganger?

Dette gir meg jo ett resultat jeg ikke vil ha, i og med at jeg til slutt blir sliten av å hele tiden måtte gjøre noe (både tankevirksomhet og kroppslig aktivitet) og legger på meg når jeg spiser uten å være sulten.

hva er løsningen?

Det er viktig å begynne med å tillate uro, stress og pinlige følelser uten å utagere eller dekke over de.

Dette synes jeg er veldig vanskelig. Å tillate uro, stress og pinlige følelser å bare være i kroppen min; uten å gjøre noe for å få de til å forsvinne; har ikke vært helt meg. Men det er det som er løsningen, å tillate de. Prøv å observere deg selv utenfra og si gjerne til deg selv samtidig at du velger å føle det du føler fordi du vil…..skriv inn resultatet du ønsker. Når vi tillater oss å kjenne på følelsene uten å gjemme de vekk, så vil de bli mindre intense. I tillegg blir vi sterkere fordi vi klarer å stå i alle mulige slags følelser og vi får bedre kontakt med oss selv. Dette krever mye øvelse; i hvert fall for meg; men jeg opplever mer ro i kroppen nå, enn før jeg startet med dette.

Det er ikke hver gang jeg klarer dette, men jeg merker at jo mer jeg øver meg på det, jo bedre blir jeg. Jeg har lyst til å mestre dette, fordi jeg tenker at det er det som er ekte. Uansett hvor mye jeg har prøvd å rømme fra dårlige følelser tidligere med å spise eller gjøre noe hele tiden, så klarer jeg det ikke og i tillegg får jeg ett resultat i livet jeg ikke har lyst på.

Det er kanskje innlysende for deg, men etter at jeg startet å coache meg selv, har jeg lært at det er mine egne tanker som skaper uroen, stresset og følelsen av at det er pinlig eller andre følelser som er vanskelig å kjenne på. Det har ingenting med hvem jeg er sammen med eller det som skjer rundt meg å gjøre i det hele tatt.

Derfor er det en fordel å bli bevisst hva det er vi egentlig går rundt å tenker, hva disse tankene skaper av følelser for oss og dermed hvilket resultat vi skaper i livet. Men første steg er å tillate de vanskelige følelsene å være tilstede i kroppen.

Tørr du kjenne på alt du føler uten å utagere eller dekke over de? Hvis ikke håper jeg du ble inspirert til å teste det ut.

I kjærlighet

-Eli

Legg igjen en kommentar