Lær barnet ditt til å hjelpe til hjemme, med denne enkle metoden, så du slipper å mase

Lær barnet ditt til å hjelpe til hjemme, med denne enkle metoden, så du slipper å mase

Nå skal det sies at vi har akkurat startet med dette så jeg vet ikke hvor varig dette er, men for tiden er det i hvertfall veldig populært her hjemme. Det var Lea Victoria på 5 år som ville fargelegge i min bok, som setta meg på ideen. Dette passer for barn i alle aldre, også voksne!

Hun har nå fått sin helt egen “tracker” som det så fint kalles. Se bilde hvis du lurer på hvordan vi har satt det opp. Vi har bare laget ett ark hvor vi har skrevet inn gjøremål hun kan gjøre, og når hun har gjort de så kan hun fargelegge en rute for hver dag på papiret. Det er både oppgaver som hun liker fra før og som er super enkle å utføre; som å se på pad eller leke med kattene; og oppgaver som hun i dag trenger beskjed om å gjøre, som for eksempel å legge skitne klær i kleskurven eller sette middagsfatet i oppvaskmaskinen. Det fungerer tydeligvis like godt på barn som det gjør på voksne. Hun synes nå det er kjempe gøy med de oppgavene hun har fått og hun husker på de også. De er blitt viktige for henne (enn så lenge), fordi hun kan ikke fargelegge en rute før hun har gjort oppgaven.

Hun prøvde seg på en spansk en og sa at jeg kunne jo gjøre oppgaven så kunne hun tegne i rutene. 😀 Hun er ei lure guri, hjertebarnet mitt. <3 Men hun forstod hvorfor vi ikke kunne gjøre det på det viset, når jeg forklarte henne at det er kun når en sjøl har utført de, at man kan tegne i ruten.

Så får vi se da hvor lenge gleden over dette varer, hvem vet, kanskje hun fremdeles synes det er morro om en uke eller en måned? Kanskje hun må få sin egen bok? Spør meg gjerne, så får du høre hvordan det har gått. 🙂

Har du testet dette ut på egne barn så er jeg veldig interessert i å høre hvordan det gikk med deg. Så legg gjerne igjen en kommentar hvis du har erfaringer å dele.

-Eli

Legg igjen en kommentar