Kommer resultatene for tregt?

Kommer resultatene for tregt?

Har du ett mål du ønsker skal bli virkelighet? Ett som ikke er bitte lite, men så stort at du har vanskeligheter for å tro på det? Da trenger vi tolmodighet.

Hvordan skal vi så dyrke frem tolmodigheten i oss selv?

Overbevisende grunner

Når vi har laget oss et så stort mål, hva er grunnen til at vi vil oppnå dette? Det er viktig at grunnene er så overbevisende for deg, at når du forplikter deg overfor deg selv til å gjennomføre det som trengs for å nå det, så er det ingenting som kan få deg til gi opp! Så finn ut hva din forlokkende grunn er.

Så har du kanskje funnet ut litt om hvordan du skal gjennomføre ditt store mål, noen steg på veien i hvertfall. Noen av forsøkene du skal gjøre. Hvor du regner med at du kommer til å feile og hvordan du skal takle dine mislykkede forsøk. Så har du gjort noen tiltak som du mener er skikkelig bra. Hva nå?

Når kan vi forvente å se resultater?

Det blir som å sitte å vente på at det skal spire etter å ha plantet ett frø og gjort alt vi tenkte trengs, for å få det til å gro. Det kan ta dager, ja kanskje uker før noe stikker opp av jorden og vi ser ett lite resultat med sansene våre.

Setter du deg ned å venter på at noe skal skje? Stirrer på jorden helt til det begynner å spire? Da kan tolmodigheten fort ta slutt og du slutter kanskje å vanne og stelle med det?

Bruk følelsene dine aktivt for å øke tolmodigheten

Hvis du er absolutt 100% sikker på at du kommer til å nå målet ditt; fordi det er ikke ett alternativ å gi opp; hvordan ville du føle deg akkurat nå? Du kommer til å prøve og feile og prøve og feile og prøve og feile helt til du har fått ett stort tre i hagen. Du vet du kommer til å få det til, for du kommer aldri til å gi deg med å feile på nytt og på nytt, hvordan får det deg til å føle deg akkurat nå? Når du tenker på at du allerede har oppnådd det du er ute etter? Til tross for at du ikke vet når spiren vil vise seg for deg!

Den følelsen hjelper deg å bli mer tolmodig! Akkurat slik vi kommer til å føle oss når vi har oppnådd resultatet vi vil ha, akkurat slik kan vi føle oss allerede nå! Med hjelp av tankene våre. Det er den positive følelsen som kommer til å holde drivkraften oppe og som vil øke tolmodighet. Den følelsen vil gjøre at vi føler det er verdt å fortsette, til tross for at vi ikke ser resulateter med det samme eller at resultatene enda er små.

Å du velger selv hva du skal tro på!

Du kan tro på at alt du gjør fører til at frøet kommer til å vokse eller du kan tro på at alt du gjør ikke har noen nytte. Valget er ditt! Hva velger du å tro på?

Så gir du slipp. Lar deg selv rette fokus på noe annet spennende mens du venter. Du sitter ikke å studerer jorden for å se når det begynner å spire. Du stoler på at det sprier når det er klart. Du stoler på at prosessen du har satt i gang fungerer og at resultatene kommer når det er ment at de skal komme. Hvis de uteblir lenge etter at det er normalt å se resultater? Da er det en del av dine mislykkede forsøk, som du tar læring fra, justerer. Kanskje må planten ha litt mindre lys enn du tenkte, litt annen jord? Du må prøve deg frem.

Hvis alternativet ditt er at du gir opp, er i hvert fall en ting sikkert og det er at det ikke kommer til å gå kjappere, så skap tolmodigheten du trenger!

Let frem din overbevisende grunn til at du ønsker å oppnå målet ditt og tenk på det hver eneste dag. Lag den gjerne mer forlokkende for hver dag som går og kjenn hvordan det føles å ha oppnådd det allerede. Gi slipp og la fokuset ditt rettes mot noe du setter pris på mens du venter.

Håper du står ved dine mål og har funnet dine overbevisende grunner til aldri å gi opp og klarer å skape den tolmodigheten du trenger.

Dette skal vi klare!

-Eli

Legg igjen en kommentar