Jeg misliker helgene, fordi det er da det er meningen jeg skal skape gode minner med min datter – og jeg er dårlig til det!
Tivoli

Jeg misliker helgene, fordi det er da det er meningen jeg skal skape gode minner med min datter – og jeg er dårlig til det!

Det er ofte slik at hvis vi har et problem med noe, så er det handlingene vi går på for å forandre resultatet vi vil ha.

Jeg snakket med min reddende engel her om dagen og fortalte henne at jeg føler meg som en dårlig mor, fordi jeg ikke finner på så masse morsomme ting med min datter, som jeg ser så mange på sosiale medier gjør. Som den gode vennen hun er, gav hun meg mange forslag til hva vi kunne finne på og trøstet meg med at hun ser jo at jeg finner på mange ting med min datter. Det kjennes godt ut å ha noen å snakke med, å ha noen å kunne lufte tankene til, det kan gi ett annet perspektiv på ting. <3

Denne gangen kvernet tankene mine rundt det hun sa og jeg funderte på om det ville få meg til å føle meg som en bedre mor, hvis jeg forandret på aktivitetene jeg gjør med min datter? Nå skal det sies at jeg ikke føler meg som en dårlig mor hele tiden, men når helgen kommer, føler jeg at presset og forventningene jeg har til meg selv, er høyere enn jeg har ellers i uka.

Å snakke med henne om dette fikk meg til å innse at det er akkurat slik jeg alltid har prøvd å løse ALLE problemene mine tidligere, med å forandre på handlingene eller “ikke” handlingene mine.

Det er dette de fleste av oss oftest gjør for å prøve å føle oss bedre, vi prøver å løse problemet med å gjøre noe.

Så, tanken er at hvis jeg finner på masse gøyale ting å gjøre med min datter, så vil jeg gå ut der å gjøre det og dermed føle meg som en bedre mor.

Det er ingenting i veien for å gjøre det slik, og jeg må si at jeg setter pris på forslag til hva jeg kan finne på å gjøre med min datter (har du noen så kom gjerne med de, de taes i mot med takk!), men det forandrer ikke den negative følelsen jeg sitter med. Dette fordi jeg fremdeles tenker den samme tanken, som skaper den negative følelsen: “jeg er en dårlig mor fordi jeg gjør ikke nok for å oppnå god kontakt med min datter”.

Det er fullt mulig å gå veien i form av å forandre på handlingene for å føle seg bedre, men det er den vanskeligste veien. Grunnen til dette er fordi følelsene jeg skaper for meg selv når jeg tenker at jeg er en dårlig mor, er negativ, og som vi lærer i coach utdannelsen så er det følelsene våre som gir oss handlingene våre. Vi handler ut ifra hvordan vi føler oss.

Å utføre positive handlinger når man føler seg negativ er fullt mulig, og det kan føre til et positivt resultat og gi varige forandringer. Men det skal som oftes mange gjentagelser til før hjernen din er overbevist om at du ikke er en dårlig mor. Klarer du ikke gjøre det mange ganger nok; kanskje fordi du tenker at du er en dårlig mor lengst bak i hjernebarken, uansett hva du finner på; vil det mest sannsynlig føre til at man faller tilbake til gamle mønster.

I dette tilfellet er mønsteret at jeg tenker at jeg er en dårlig mor, fordi jeg ikke gjør ting som skaper god kontakt med min datter. Jeg føler meg trist når jeg tenker dette. Jeg gjør ting som liksom skal være kontakt skapende og gøy, fordi dette er det jeg alltid har lært meg er veien å gå, men jeg føler meg trist når jeg gjør det. (nå er ett annet spørsmål jeg kan stille meg: “hvorfor velger jeg å tenke disse tankene?”, men det er en annen side av saken som jeg ikke går dypere inn på her.

Når jeg handler ut fra denne følelsen så er det halvhjertet, jeg lukker meg inne i meg selv og har det ikke gøy akkurat.

Resultatet jeg skaper for meg selv er at jeg tar min datter med på ting som skal være gøy, men jeg har det ikke gøy fordi jeg føler meg trist.

Det vi egentlig har lyst til å forandre er det vi føler

Vi vil gjerne føle oss bedre med oss selv og følelsene kan kun forandres hvis tankene forandres. Alt vi ønsker å oppnå er på grunn av hva vi tror det vil gi oss av følelser…

Følelsene kan som sagt forandres når du handler, men som oftes så forblir de akkurat lik til tross for at vi prøver å handle anderledes.

Dette gjelder det meste vi prøver å forandre. Vi går på en måte bakveien. Hvis vi vil forandre på forholdet vi har til partneren, ja da går vi på hvilke handlinger vi kan gjøre for at det skal bli anderledes. Lyst til å få ett bedre forhold til kroppen din? Ja da går vi på hvilke handlinger vi kan gjøre for at det skal bli bedre.

Når jeg klarer å forandre på hva jeg føler med å forandre tankene mine; eller bare akseptere at jeg ikke er så glad i helgene; ja da vil nok alle forslagene har fått til aktiviteter vi kan gjøre, komme godt med. Det er kanskje ikke enkelt å forandre på inngrodde vane tanker, men det gir varige resultater når man først har fått de på automatikken.

Hvilken teknikk bruker du for å forandre på tankene dine; når de ikke tjener deg slik du vil; hvis du har en? Jeg er nyskjerrig og vil gjerne høre hvordan du gjør det hvis du vil dele.

-Eli

PS: Kunne du tenkte deg å teste ut coaching for å se hva det går ut på? Jeg tar coach utdannelsen nå og trenger noen frivillige å øve meg på. Det er gratis og hvis du har lyst å teste det ut, så er det bare å sende meg en melding så kan vi avtale tidspunkt.

Legg igjen en kommentar