Jeg har ikke lyst til å være lykkelig hele tiden. Har du?
Image by Gerhard Gellinger from Pixabay

Jeg har ikke lyst til å være lykkelig hele tiden. Har du?

Jeg tror vi alle kan være enig i at vi elsker tanken på å være lykkelig eller?

Mange av oss tenker kanskje at vi kan bli lykkelig hvis vi bare får noe utenfor oss selv. Kanskje føler du at du må få barn for å bli lykkelig, en kjærese, en tynnere kropp, hus, fin bil eller andre ting vi kan kjøpe eller få som vi tror kan gjøre oss lykkelige?

Den eneste grunnen til at vi vil ha noe som helst er fordi vi tror det vil få oss til å føle oss bedre når vi har det.

Så det er ikke det at jeg har lyst til å være ulykkelig heller, men har du tenkt over at du trenger flere følelser enn bare lykkefølelsen? Det er jo ikke sånn at når du føler deg lykkelig så finnes det ingen problemer og utfordringer lengere, det vet vi jo. Vi vil alltid være utsatt for noen former for utfordringer og problemer, så lenge vi lever.

Så jeg velger å føle meg trist når noe trist hender, ikke lykkelig.

Noen av våre automatiske tanker kan skape masse negative følelser for oss. Men vi innser det mange ganger ikke, fordi de er ubeviste og er automatisert i hjernen vår.

Følelsene våre avgjør hvordan vi handler og handlingene våre avgjør hvilket resultat vi får, så hvis du ikke får det resultatet du vil ha i livet, så er det på grunn av hvordan du føler.

Til syvende og sist så er det følelsene dine som avgjør hvilket resultat du får. Følelser er derfor ikke bare for jenter som mange kanskje vil si, men for alle som vil ha ett annet resultat enn det de får i dag.

Hvorfor være villig til å føle uansett hvilken følelse som dukker opp?

Alt du unngår å gjøre er fordi du er redd for hvordan det vil få deg til å føle deg, så hvis du er villig til å føle uansett hvilken følelse som dukker opp, så kan du gå inn i uansett hvilken situasjon det måtte være, med veldig lite frykt. Du kommer også til å lære deg hvordan du kan skape positive følelser og derfor kan du føle positive følelser når du vil.

Hvor godt kan du navngi hva du føler?

Er du slik som meg at du nesten føler deg litt “nøytral” i følelseslivet? Ikke hverken positiv eller negativ? Eller jeg kan være helt motsatt, at jeg blir hissig, sur og lei meg og reagerer med å rope når jeg snakker eller skikkelig gråte. Har du vanskeligheter med å sette ord på følelsene dine? Du kan kanskje ikke forklare hva du føler i det hele tatt?

Eller har du følelser som “jeg har det bra, det går bra, jeg har det helt greit, det går nu på ett vis, det går opp og ned”, men ikke følelser som fantastisk, inspirerende eller energisk?

Hvis vi ikke er villig til å kjenne på alle følelsene våre, blir vi litt avspist på ett vis. Vi er ikke villige til å føle på de vanskelige følelsene, ja da får vi heller ikke sjansen til å føle på de fantastiske følelsene.

Uten det negative finnes ikke det positive!

Har du lyst til å føle mer?

Er du en som spiser mat, drikker alkohol, går på shopping jakt eller ser alt som er av filmer på netflix når følelsene blir for sterke? Du vil rømme fra de fremfor å kjenne på de?

Hvis du ikke vet hva du føler; men har lyst til å finne det ut; fordi å shoppe de vekk gir for store konsekvenser på pengboken, så er første steg å bli bevist hva som faktisk skjer i kroppen din.

Det du kan begynne med er å bare kjenne etter hvordan følelsen kjennes ut i kroppen uten at du trenger å vite hvilken følelse det er. Er det for eksempel en klump i halsen, trykk i brystet, sitring i magen? Fokuser på vibrasjonene du kjenner i kroppen din og beskriv de i detalj så godt som du får det til.

Deretter setter du navn på denne følelsen i kroppen, uansett om du vet om det er riktig eller ei. Gjett deg omså frem til hvilken følelse det kan være, men navngi den, for eksempel nervøs. Det er ikke så viktig om det blir riktig, men etterhvert blir du mer kjent og det føles mer riktig ut.

Tillat følelsen å være tilstede i kroppen uten å “jage” den vekk med ytre stimuli eller med å reagere med feks sinne. Si til deg selv at du velger å føle dette fremfor å shoppe eller gjøre andre ting for å unngå de. Dette fordi hvis du motsetter deg eller unngår negative følelser så motsetter du deg og unngår positive følelser også.

Er du som meg at du rømmer fra følelsene med hjelp av ytre stimuli eller at du reagerer med å for eksempel rope? Tror du at du tørr å begynne å kjenne etter hva du føler med hjelp av denne metoden? Det krever mot og øvelse merker jeg selv, men med å gjøre dette mange ganger forbedres bevistheten rundt følelsene.

Jeg har i hvert fall lyst til å bli bedre kjent med deg selv, legge vekk de ytre stimuliene og slutte å rope de ut. Jeg har lyst til å lære meg å kjenne etter hva det er jeg virkelig føler og dermed bli mer modig og tørre mer i livet.

Da blir følelsesspektret større og vi begynner å oppleve mer intense følelser også.

I kjærlighet!

-Eli

Legg igjen en kommentar