Jeg Er Ingen Engel
Photo by Thaís Silva from Pexels

Jeg Er Ingen Engel

Selv om jeg skulle ønske det var det som var sannheten. Jeg skulle ønske jeg ikke dømte andre og at jeg bare var snill og grei hele tiden. Jeg skulle ønske jeg var det snilleste mennesket i hele verden, men det er jeg ikke. Jeg er menneskelig rett og slett. Mennesket er ikke engler som bare er positiv hele tiden, selv om vi streber aldri så mye på det.

Er du ett menneske så er du dømt til å oppleve 50% negative og 50% positive følelser. Du kan alltids forsøke å unngå det, men de er der like forbannet, de negative altså. Hvorfor er det så vanskelig for mange av oss å kjenne og oppleve det negative, det er jo bare vibrasjoner i kroppen?

Vi har alle forhold til andre mennesker og oss selv. Hvordan forholdet er, kommer ann på hvilke tanker du har om de du har rundt deg og deg selv. Ofte, hvis du har begynt å bli oppmerksom på tankene dine og er de bevisst, vil du se at splinten du har i andres øyne er splinten du egentlig har i ditt eget øye.

Det er ikke hva de gjør eller ikke gjør som avgjør hvilket forhold du har til andre mennesker, men hva du velger å tenke om dem.

Du kan til og med ha ett forhold til ett mennske som er død, hvis du har tanker om dem fremdeles.

En av oppgavene vi har denne måneden er å tømme ned alle dømmende tanker vi har om ett menneske vi har lyst til å utforske nærmere, ned på papiret.

Jeg liker ikke tanken; på at jeg er ett dømmende menneske; men det er bedre å se tankene og kunne rense opp i de, enn å ha de gjemt i bakgrunnen av min bevissthet, hvor de ligger å gnager og lager grums i min hverdag. Tanker som uten at jeg er bevist på det skaper negative følelser i livet mitt.

En Øvelse Som Kan Overraske Deg

Har du lyst til å prøve deg på denne ene oppgaven? Vi har fått mange flere i løpet av denne måneden på skolen til Brook Castillo, men jeg tenkte jeg kunne fortelle deg om denne ene i dag.

Finn frem en skrive blokk og noter ned navnet på ett menneske du kanskje har en konflikt med eller ett menneske du har nær og har lyst til å få det enda bedre med. Det kan som sagt også være ett menneske som er død eller som du ikke har sett på mange år, men som du fremdeles går rundt å tenker på.

Så skal du dømme dette mennesket, tøm alle negative tanker om dette mennesket uten filter ned på papiret. La all den “stygge” dømmingen komme ut av hodet ditt og ned på papiret. Alt du tenker om de som du aldri har sagt høyt og som du kanskje ikke har tenkt bevisst på at du har hatt en gang. Ikke rett på deg selv eller prøv å være ordentlig eller snill. Tøm det ned på papiret uten å dømme deg selv for at du gjør det. Du tenker jo disse tankene uansett om du er bevist og skriver de ned eller ei. I tillegg er hjernen programert til å se etter de dårlige tingene og dømme. Skriv gjerne helt til det ikke er mere å hente.

Gjør gjerne dette før du leser videre.

Har du funnet frem papiret og begynt å skrive?

Kom igjen, det blir ikke morsomt uten at du faktisk gjør denne oppgaven. Hvis du gjør den og ikke bare leser er det større sjanse for at du lærer deg selv bedre å kjenne.

Så, når du er ferdig å tømme alle tanker ned på papiret; som jeg regner med at du har gjort nå; går du tilbake å setter en sirkel rundt de tankene som kunne ha vært om deg. Tanker som du ikke bare tenker om andre, men om deg selv også.

Er du som meg, er mange av tankene du har om andre, tanker som faktisk dreier seg om deg selv.

Jeg ble skikkelig overrasket over hvor mange av tankene egentlig speilet meg selv.

Ble du?

Ofte bruker vi så mye av vår hjerne energi på å dømme oss selv og andre at vi har veldig lite energi til å elske.

Det er en ubevist vane som er vanskelig å bryte, spesielt fordi vi ofte er ubevist på at vi faktisk går rundt å gjør dette.

Å Velge Kjærlighetsfylte Tanker

Forhåpentligvis har du blitt mer bevist på hva du går rundt å tenker om deg selv og andre etter denne øvelsen, slik at du kan velge å gjøre noe med det hvis du ønsker det.

Kanskje du til og med har lyst å tenke kjærlighetesfylte tanker istede? Det vil i hvertfall føles bedre ut for deg selv å gjøre det. Andre mennesker føler ikke ditt hat, sinne eller forakt, det er det du som bærer på og kjenner i din kropp. Velg det som føles best for deg selv!

Hvorfor skulle vi velge å tenke annet enn kjærlighetesfylte tanker når det er vi selv som kjenner de? Vi er vant til å velge det negative og må bruke energi på å tenke nye tanker.

Du kan ikke ha kjærlighet for noen. Du kan bare ha kjærlighet når du tenker på dem.

At du blir elsket har ingenting med deg å gjøre i det hele tatt, det handler om kapasiteten det mennesket som elsker deg har til å elske.

Jeg er som sagt ingen engel og vil alltid være menneskelig så lenge jeg lever. Negativiteten og positiviteten lever inni meg hver eneste dag og det er helt okey. Men jeg har lyst til å stebe etter å bruke tankene til å føle kjærlighet inni meg så ofte jeg klarer, for det er jo den beste følelsen, er du ikke enig?

-Eli

Legg igjen en kommentar