Hvorfor er det lurt å vaske toalettet før du dusjer?

Hvorfor er det lurt å vaske toalettet før du dusjer?

Jeg syntes det var så morsomt når jeg leste om denne vanen i boken Habits til James Clear, at den fant jeg ut at jeg måtte teste ut og dele den med deg. Han skrev om en fyr som heter Oswald Nuckols som preparerer omgivelsene til neste gang det skal brukes. En av tingene han gjør er å vaske toalettet før han dusjer. Han sier at det er den perfekte tiden å vaske toalettet rett før du dusjer uansett. Meningen med å resette hvert rom er ikke bare å rydde etter forrige handling, men for å forberede rommet til neste. Uansett, jeg ser for meg en naken mann som vasker toalettet før han skal dusje, og bare det, gjør at jeg synes det å vaske toalettet har blitt litt mer lystbetont. 😀

Bruk metoden til hvilken som helst vane du ønsker å få inn i din daglige rutine.

Jeg har ikke for vane å vaske for mye hjemme og det er ikke fordi jeg ikke liker å ha det rent, jeg elsker det! Men jeg nedprioriterer det slik at det kommer helt på bunnen av gjøremål og blir veldig ofte utsatt til i morgen. Det har jeg veldig lyst til å forandre på, uten at det går for mye tid vekk.

Det var derfor jeg likte denne ideen så godt.

Grunnen til at det er lurt å gjøre det slikt, er fordi dusjen du tar etter vasken gir deg en belønning for å gjøre det du ikke liker, noe som kan gjøre det mer fristende å vaske i ettertid. Hvis du har det som regel at du ikke kan dusje før du har vasket doen, så blir doen vasket ganske ofte også vil jeg tro, i hvert fall er det det jeg håper på. 😀

James Clear sier at det som blir belønnet blir repeter og det som blir straffet blir unngått. Positive følelser kultiverer vaner og negative ødelegger de.

Dermed har jeg begynt å forbinde do vask med noe morsomt. Det kan jo være at du allerede synes det er morsomt og det er jo bra for deg, men der har altså ikke jeg vært.

Denne måten å implementere vaner på kan du selvfølgelig bruke på mange andre områder i livet. Du lager deg en regel om at du ikke får gjøre noe du liker, før du har gjort noe du ikke liker.

I og med at du gjør det du ikke liker rett før noe du liker, så vil du etterhvert forbinde det med noe fornøyelig og lysten til å repetere det blir høy. Det er i hvert fall det han snakker om i boken.

Med det håper jeg at jeg har klart å inspirere deg til å vaske doen oftere (hvis du er en av de som trengte inspirasjon til det da) og at du kanskje til og med synes det er litt morsomt. 😀

Å husk, du kan bruke metoden på andre vaner du vil ha inn i livet.

Jeg har begynt å lage dette til en vane, men det kan jo hende det blir med denne som det ofte går. Har du lyst til å vite om jeg fremdeles holder på med dette om en måned eller ett år så spør meg gjerne.

Å har du gode ideer til andre vaner som kan være fin å innføre på dette viset, så del gjerne med meg i kommentar feltet, så kan andre dra nytte av dine gode ideer også.

Med det ønsker jeg deg en morsom dag! 🙂

-Eli

Legg igjen en kommentar