Hvordan øke din mentale styrke?

Hvordan øke din mentale styrke?

Ett ord: Trening!

Men hva mener jeg med mental styrke egentlig?

Forestill deg at du er villig til å føle på alt av følelser uten å være redd, ville du ikke følt deg mentalt sterk da?

Hvis du har lyst til å lære deg å sykle, så trenger du mental styrke. 

Hvorfor?

Jo, fordi du må overstyre alle forsøkene hjernen har på å prøve å overtale deg til å gi opp å prøve på å få det til. 

Å sykle har jo alle lyst til og det er ikke noe hjernen prøver å få deg til å slutte å prøve på, tenker du kanskje? 

Vel, det samme gjelder hvis du skal lære deg å gå ned i vekt eller slutte å drikke alkohol. Eller hvis du skal lære deg ett nytt yrke, starte egen bedrift, hvis du skal snakke forran 100 mennesker eller andre ting som kan virke uoverkommelig og skumle ut. 

Når du er redd for noe, da trenger du mental styrke. 

Bildet er tatt av Alexas_Fotos fra Pixabay
Bildet er tatt av Alexas_Fotos fra Pixabay

Har du lyst til å bli mer mentalt sterk så må du må jobbe mot din 

  1. menneskelighet
  2. din programmering
  3. din tro og din tenking

Du må trene hjernen til å produsere mental styrke helt naturlig. 

#1 Du må være villig til å kjenne på frykt, være villig til å føle ubehag og du må være villig til å kjenne på det verste som kan skje. Dette gjør du med å tillate følelsene å være tilstede i kroppen din, uten å reagere på de, gjemme de eller gjøre signalene svakere med å buffre de vekk med mat, drikke, tv eller andre ting som for eksempel sosiale medier. 

#2 Hjernen din tror at den må beskytte deg mot å bli ydmyket, avvist, gjort til narr eller slik at du ikke blir isolert fra andre mennesker. Den er programert slik at du skal holde deg i flokken fordi du da er tryggere mot ytre farer. 

Denne programmeringen gjør at vi velger å ikke gjøre noen forsøk en gang, fordi vi er redd for å feile. Så vi feiler med å ikke en gang gjøre ett forsøk på å lære oss å sykle eller andre ting vi er redd for å mislykkes i. 

Hvis du kjenner på alle følelsene før de skjer i virkeligheten og virkelig opplever de i kroppen, så vil du se at det verste som kan skje bare er en følelse. 

#3 Din tro og ditt tankesett om deg selv.

Hvis du ikke tror du kan klare noe så klarer du det ikke heller, fordi hjernen din vil gi deg alle bevis den kan på det du tenker. 

Det er alltid slik at tankene som du produserer vil hjernen gjøre alt for å bevise er sanne!

Hvis du for eksempel tenker slik en klient av meg tenkte tidligere: “Jeg har prøvd alt av dietter og det er ingenting som hjelper. Jeg er blitt så gammel, kommet i overgangsalderen og bruker hormoner, slik at det er nok bare slik at kroppen ikke kan gå ned lengere slik som før da jeg var yngre.” Så søker hjernen etter alle bevis på at dette er sant og den fant disse også. Det er slik hjernen fungerer.

Du kan ta alt i livet ditt og gjøre dette med og du vil se at den produserer det du tenker for deg. Alt du har i livet ditt i dag startet med en tanke.

Så, for å øke din mentale styrke må du trene på å føle alt av følelser, gå i mot din menneskelighet og være oppmerksom på hva din tro og dine tanker produserer for deg.

Først må du finne ett mål som skremmer deg å gjøre, noe som får opp masse ubehagelige følelser i deg. Så er det bare å sette i gang å trene.

Jeg lover deg at hvis du gjør denne jobben så vil du komme ut på andre siden og føle deg utrolig sterk! En indre styrke som føles helt fantastisk ut!

Lykke til hvis du tørr å prøve! 😉

-Eli

Legg igjen en kommentar