Hvordan få mere kvalitet inn i tiden du har?

Hvordan få mere kvalitet inn i tiden du har?

Er det mulig å skape seg mere tid?

Hvorfor er det slik at noen mennseker får gjort enormt mye og er super produktiv på 24 timer, mens andre nesten ikke får gjort noe i forhold, og til og med føler har for lite tid? Vi har jo alle fått utdelt like mange timer i døgnet.

Brook Castillo er en dame som får gjort mer enn de fleste og hun gav meg en aha opplevelse i forhold til det å planlegge tiden ordentlig. Hun sa noe som gjorde at jeg begynte å tenke på tiden jeg for eksempel har til å slappe av og ha det gøy, mange ganger ikke blir så avslappende og gøy som jeg gjerne skulle ønske, fordi jeg har dårlig samvittighet for alt jeg skulle ha gjort.

La meg gi deg ett eksempel på hva jeg mener med dårlig kvalitet på tiden.

Jeg kan være slik at jeg skal lage noe til middag i dag og vet hva jeg skal ha men må finne frem oppskriften på nett. Så logger jeg meg inn på nett for å finne oppsriften, men i det jeg logger meg inn kommer det opp melding om noen som har lagt noe ut på youtube som jeg følger. Går derfor rett dit og begynner å se på det. Så ser jeg noe annet spennende og noe annet spennende og noe annet spennende. Tingene jeg skulle ha gjort blir skjøvet lengere og lengere frem i tid, og til slutt når jeg ikke å gjøre alt jeg skulle ha gjort den dagen. Når jeg så skal være sammen med Lea Victoria etter middag; kanskje vi maler eller leker med hestene; så sitter jeg å tenker på alt jeg ikke har fått gjort i løpet av dagen, som jeg skulle ha fått gjort og hva jeg skal gjøre når jeg bare blir ferdig å leke med henne.

Med andre ord så er jeg ett helt annet sted enn med henne. Hun merker at jeg ikke er helt med og ikke har oppmerksomheten min, hun merker sikkert at jeg egentlig ikke har lyst til å leke også. Jeg blir irritert fordi jeg ikke har fått gjort alt jeg skulle ha fått gjort og føler at jeg henger etter i det meste.

Dette skjer ikke hver dag, men oftere enn jeg ønsker, slik at jeg vil gjerne forbedre meg når det gjelder dette.

Hvordan skal vi skape mere tid?

Planlegging.

Brook Castillo sier at “vi tror kanskje at spontanitet og det å ha mulighet til å reagere og ikke ha planer på ett vis gir oss ett friere liv. Dette kan ikke være lengere fra sannheten. Jo mere du planlegger – jo friere blir du. Punktum.”

Planlegg morgen dagen slik at du får gjort de viktigste tingene som gir deg mest glede og som må gjøres først. Sett av tiden du skal bruke per oppgave slik at du ikke sløser vekk tiden på andre ting, men er effektiv.

Hvis du for eksempel skal vaske badet så sett opp i kalenderen at du skal vaske badet fra klokken 12.00 til klokken 13.00. Sett av den tiden du tror du kommer til å bruke. Legg deretter hele dagen inn i kalenderen på dette viset og følg den. Det er viktig at du holder planen din. Til og med tiden du skal bruke på å slappe av og ha det gøy skal inn i kalenderen. Når du så skal slappe av og ha det gøy, så har du fått gjort alt du skulle og da slapper du virkelig av og er oppmerksom på øyeblikket. Du får kvalitet på fritiden din.

Selv merker jeg at jeg må øve meg på å planlegge, slik at jeg klarer å føle planen ordentlig, men hvis jeg får mer ut av de 24 timene jeg har tilgjengelig så er det verdt å gjøre det.

“Travelhet er en mental konstruksjon som avslører hvor mye du tenker på, ikke hvor mye du gjør.” Brook Castillo

Tror du planlegging er løsningen på å skape kvalitet i tiden du har tilmålt her på jorden?

Uansett, skap deg en fin dag! 🙂

-Eli

Legg igjen en kommentar