Hvor skal søppla?
Bildet er tatt av Hilary Clark fra Pixabay

Hvor skal søppla?

Jeg tror det ligger dypt i oss at det er galt å kaste mat. 

Du har tatt mer mat på tallerkenen enn du trenger og kjenner at du er mett, men fordi du har i bakhodet at det er galt å kaste mat fortsetter du å spise. Du spiser gjerne helt til du er stapp mett og har vondt i magen, fordi du føler skyldfølelse bare med tanken på å kaste den og dette fører til at vi spiser maten vi er redd for å kaste bort. Du spiser mat kroppen ikke trenger, når du ikke er sulten lengere, og derfor er det søppel for kroppen din, til og med når det er salat det er snakk om. Kroppen din vil “berge” maten med å lagre den som fett. 

Du klarer ikke å  kaste mat i søppeldunken når du ikke er sulten lengere, hvorfor?

Fordi du tenker at du kaster penger i søpla, det koster miljøet å kaste mat og maten vi kaster kommer ikke til noen nytte. I tillegg er det mange mennesker som ikke har mat nok til å bli mett av en gang. 

Har du tenkt på dette noengang? I den første situasjonen bruker du kroppen som søppeldunk. I den andre kaster du den i en ytre søppeldunk. Hvilket alternativ er best i det lange løp tror du?

Hva har du lyst til å fortsette å tro på?

Hvis du føler kjærlighet, omsorg og respekt for deg selv så fyller du handlingene dine med dette positive drivstoffet. Hvis du begynner å tenke at det er helt okey å kaste mat i søpla i stede for på kroppen din, lar du kanskje til og med spinatbladet ligge igjen, hvis du føler deg mett. Det kan hende at du finner ut at du skal lage jord ut av maten du kaster, i stede for å kaste den i kroppen din. Eller kanskje du bestemmer deg for å legge mat du har til overs på tallerkenen i kjøleskapet til en annen gang, til og med hvis det er bare litt igjen på tallerkenen? 

Hva kan du gjøre i stede?

Bildet er tatt av silviarita fra Pixabay
Bildet er tatt av silviarita fra Pixabay 

Du kan begynne å bare lage så mye mat som du vet du trenger og hvis du feil beregner så legger du restene i fryseren, kjøleskap eller søppeldunken. Måten du serverer maten på kan være med på om du kan lagre den eller ikke. Kan du dele maten opp og legge halvparten i fryseboksen? 

Hva må du føle for å handle slik, i stede for å hive søpla i kroppen?

Kanskje du må begynne å tro at du ikke hjelper noen som er sulten, pengboken eller miljøet med å kaste den i kroppen din? Sultne mennesker trenger mat de kan spise selv og miljøet blir ikke noe bedre av at maten havner på kroppen din i form av fett!

Eller: “Jeg er ikke villig til å kaste mat i kroppen min!”. Denne tanken skaper en følelse av selvrespekt og vil tillate deg å fjerne overskudds mat uten å ha en indre kamp mot deg selv. Jeg er verd mer enn søppel er en annen tanke, som kan gi deg den selvrespekten du trenger, for å klare å hive søpla der den hører hjemme. 

Alt bunner i din bevisthet. Bevisthet rundt hvor du befinner deg på sult skalaen. Hvordan enkelt typer mat føles i kroppen. Og hva du tenker og føler, som er det som driver handlingene dine.

Overspising er alltid et valg. Uansett hvor dypt det sitter i deg eller hvor det kommer fra at det er galt å kaste mat så kan du skape en ny tro som tjener deg bedre. 

Hvis du spiser mat selv om du ikke er sulten, fordi du ikke vil kaste mat, så bærer du maten rundt som “søppel” (hvis du har for mye av det på kroppen i utgangspunktet) i form av fett.

Vil du heller kaste mat i kroppen eller i søpla?

Du kan mate sultne marker med å hive det i søpla eller sett det i kjøleskapet slik at du kan spise det en annen gang. Som alltid er valget ditt. 

Når du står ovenfor valget om søppeldunken eller søppel i kroppen, vil jeg at du skal spørre deg selv: 

“Liker du grunnen til det valget du tar?”

-Eli

Ønsker du hjelp til å løse problemet med overspising? Lyst til å prøve en coaching time med meg helt gratis? Send meg en melding via facebook så avtaler vi en tid som passer oss begge to.

Legg igjen en kommentar