Hva er sannheten? Er jeg en dårlig eller god mamma?
Photo by Isabella Mariana from Pexels

Hva er sannheten? Er jeg en dårlig eller god mamma?

Det du tenker er sannheten for hjernen din, uansett om det er positivt eller negativt.

Hvis du tenker negativt; som for eksempel; jeg mister helt kontroll når ungene ikke gjør som jeg sier; så vil hjernen din skape bevis for at du er helt ute av kontroll.

Er ikke det helt sprøtt?

Det høres kanskje helt uskyldig ut å si at du mister helt kontroll; og du tenker kanskje allerede at det er ikke noe du bare tenker, det er SANT, for du har bevis; men det er ikke så uskyldig som det høres. For det du tenker, skaper resultatene i livet ditt!

Hjernen din vil skape bevis for at tanken om at vi er helt ute av kontroll skal være sann.

Når du tenker at du mister helt kontroll, vil det kanskje skape en følelse av hjelpesløshet eller desperasjon?

Og det er det vi føler som driver handlingene våre!

Så hvordan reagerer vi når vi føler oss hjelpesløs eller desperat?

Roper kanskje ut fordi vi ikke vet hva annet vi skal gjøre. Vi gir kanskje opp og går. Tramper i gulvet og smeller med dører fordi vi vil vise hvor sinte vi er slik at de forstår at det ikke er bra at de ikke hører etter?

Slik får hjernen din beviset det trenger….på at du er helt ute av kontroll.

Det nytter med andre ord ikke å kjefte på oss selv
(jeg er en elendig mamma for jeg er helt ute av kontroll til tider) for å bli bedre…fordi da vil hjernen din lete etter bevis på at det er sant.

“Sannheten” kan like gjerne være positiv

“Sannheten” kan like gjerne være positiv, for hjernen din vil da begynne å “skape” bevis for at det er sant.

Den vanskelige biten er ofte at vi tror at de negative tankene er sannheten. Jeg har bevis på at jeg roper til Lea Victoria og føler meg helt ute av kontroll, ja så da må det jo være sant? Jeg er en elendig mamma!

Hvis resultatet av tankene dine ikke er slik du ønsker, som for meg blir ett dårligere forhold til min datter, er det å skape nye sannheter ett alternativ.

Det krever at vi i første omgang blir oppmerksom på hva vi faktisk går rundt å sier til oss selv. Når du begynner å legge merke til språket du bruker mot deg selv og ser hvilke resultater det skaper, har du muligheten til å forandre sannheten hvis du ønsker det.

Det krever selvfølgelig at du får hjernen til å tro på de nye positive tankene like mye som du trodde på de negative tankene.

Er du som meg kan du for eksempel begynne å si til deg selv at de fleste gangene er jeg rolig når hun ikke hører etter. Da vil hjernen begynne å “se” etter bevis på at det er sant. “Øynene” dine vil begynne å se at jo, faktisk, så er du ofte eller av og til ganske så rolig og avbalansert når de ikke hører etter. Det stemmer ikke at jeg alltid er ute av kontroll i hvertfall.

Eller så kan du tenke at selv den beste mamma i hele verden kan rope til ungene sine i blandt. Lek gjerne med ordene du vil bruke, slik at de kjennes mest mulig sanne ut for deg.

Og kanskje når du “ser” at du faktisk ikke mister kontrollen hver gang kan det hende at du begynner du å lete etter hva er den egentlige grunnen til at hun ikke hører etter er? Er det fordi hun føler at jeg ikke har vært oppmerksom og “sett” henne i dag og det er ett forsøk fra hennes side til å bli sett?

Uansett, en mer positiv hjerne presterer bedre sies det. Intelligensen, kreativiteten, produktiviteten og energien blir høyere.

Hva sier du til å slutte å være mannevond mot deg selv når du mister kontrollen eller gjør noe annet du føler er negativt?

Bli med å øv sammen med meg da vel!

-Eli 🙂

Legg igjen en kommentar