Ett Prøverom For Nye Tanker
Image by Виктория Бородинова from Pixabay

Ett Prøverom For Nye Tanker

Handler du kvalitet eller er det viktig at du kan handle store mengder med klær? Hvor viktig er det at klærne sitter godt og at du føler at de passer din personlighet når du handler klær?

Jeg har tenkt på dette med tanker i forhold til klær, jeg merker at jeg kan ha mange dårlige tanker som kommer uten at jeg nesten ikke legger merke til de en gang. Jeg vet virkelig ikke om jeg noengang har prøvd tankene “på” en gang før jeg tok de i bruk. Det blir som å handle på nett og ikke sende klærne som ikke passer tilbake. Masse blir bare hengende i skapet å oppta plass og lage dårlig samvittighet, mens andre blir brukt bare fordi jeg ikke har noe annet jeg føler passer, men jeg liker de ikke så godt egentlig. 

Tanker som er lette å tenke, som jeg ikke trenger å tenke på at jeg tenker på, uten å være “bevisst” at jeg tenker de. De er liksom blitt en del av personligheten min, tanker jeg ikke synes “gjør” så mye for å fremheve mine beste trekk akkurat, men som jeg kanskje har følt at jeg bare måtte leve med for jeg bare “er” sånn.

Jeg lever livet på “gamle” tanker og nye tanker er vanskelig å kle på meg….


Har du tid til å studere tankene du har til daglig? 

Er du som meg så har du kanskje mange av disse: 

Jeg gjør ikke nok.

Jeg er ikke suksessfull nok.

Jeg er ikke sterk nok.

Jeg er en fiasko.

Jeg er ikke flink til…..

Slike tanker generer negative følelser og handlingene fra de følelsene blir ikke så entusiastisk som du kanskje skulle ønske. Resultatet blir dermed veldig skuffende.  

Det er ikke sikkert du kunne tenkt deg en “makeover”, det kan hende du føler du er akkurat sånn som du vil være resten av ditt liv. Det er ingenting du vil forandre på i det hele tatt og det er helt fint det også. Men kunne du tenkt deg en makover eller opprydding hvor du ser anderledes ut, en ny start, så er det mulig. Det er ikke sikkert det er andre enn du selv som merker forandringene, men det kan være nok for deg.

Så, trenger du å fornye deg men vet ikke hvor du skal begynne?

#1 Oppmerksom

Først må du legge merke til hvilke “tanker” du går i til daglig. Du må bli oppmerksom på hva du tenker på lik linje med at du må bli oppmerksom på hva du har på deg, ikke bare kle på deg på automatikken og være fornøyd med det. 

Hvis du vil forandre “stil” slik at ditt ytre og indre matcher, må du være villig til å “se” deg selv slik som du virkelig er først. Både på godt og vondt. 

#2 Hiv og hoi

Image by meineresterampe from Pixabay 

Først når du “ser” deg selv kan du bestemme deg for hva du liker og vil beholde. Og hva er det du går rundt og tenker som ikke henger på greip? Kanskje det er dårlig kvalitets tanker som ikke gjør noenting  for deg? Hva vil du hive og hva vil du beholde?

#3 Ubehag

Image by StockSnap from Pixabay 

Men det er ikke bare bare å kle på seg nye klær eller tanker. Å skifte stil kan kjennes veldig unaturlig og vanskelig ut, både når det gjelder klær og tanker. 

Har du gått i samme stil hele ditt liv kan det føles ut som at du mister en del av personligheten din hvis du skulle begynne å gå med gule klær, hvis du aldri har gjort det før. Det samme gjelder tanker. 

Vi tror at klærne forteller hvem vi er og gir oss en personlighet fordi vi har gått med den samme stilen i mange mange år, men vi er født med den samme personligheten uansett om vi tar på oss klær i dus rosa, naturfarger eller punker stil. 

Det samme gjelder tankene. Vi har tenkt de samme tankene så vanvittig mange ganger at vi tror på de, vi tror de er sanne og virkelige og at de forteller hvem vi er, men det er bare tanker du har tenkt om og om og om igjen slik at de føles sanne ut for deg. 

#4 Aksept

Selv om du ser at klærne du går med i dag ikke fremhever de beste kvalitetene dine eller fremhever ditt sanne potensiale så “ser” du også at du overlever å gå med de.

Du trenger ikke lage krig mot deg selv, fordi du ikke har klærne eller tankene som fremhever deg, du aksepterer at du er den samme, til tross for tankene eller klærne du tar på deg.

#5 Noe nytt

Image by tomwieden from Pixabay 

Nye tanker føles like unaturlige ut som ny stil i klærne vil gjøre. Det beste er å innføre litt “snik” reklame på en måte. 

Å hoppe rett fra jeg er ikke god nok til jeg er helt fantastisk god, vil ikke føles verken sant eller naturlig ut og hjernen din vil mest sannsynlig avvise påstanden med at det er bullshit. 

Husk!

Alt du tror på i dag er bare tanker du har tenkt mange ganger nok til det er blitt sant for deg. 

Du kan begynne med å tenke tanker som du kan tro på allerede, som er litt anderledes enn det du tenker i dag, men likevel så nær at du ser at det kan være noe sant i det. 

Gammel tanke: “Jeg når aldri målene jeg setter meg.”

Ny tanke 1:

“Kanskje jeg kan finne ut hvordan jeg skal klare å nå målene jeg setter meg?”

Ny tanke 2:

“Jeg lurer på om det kan være noen områder i livet hvor jeg har klart å nå ett mål?”

Ny tanke 3:

“Jeg lurer på om jeg klarer å oppnå målene jeg setter meg hvis jeg aldri gir opp?”

Ny tanke 4:

“Jeg lurer på hvordan det vil være å nå målene jeg setter meg.”

Ny tanke 5:

“De målene jeg setter meg klarer jeg å oppnå så lenge jeg ikke gir opp!”

Hvis du for eksempel i dag tenker at du ikke kan snakke forran en forsamling av mennesker, men du vet at hvis du skal bli lærer på høgskolen, så er det en egenskap som kan være grei å ha med i sekken. Å bygge bro til en ny tanke er en måte å snike inn tanker du kan tro på. 

Du kan begynne å prøve ut nye klær i bedre kvalitet og annen stil enn du har gått med tidligere hvis du føler at det vil gi deg noe positivt? Det er utfordrende til å begynne med men etterhvert blir det en del av deg og din personlighet. 

Vil du prøve “på” deg nye tanker og gjøre en Makeover i ditt tankemønster?

Prøv med litt “snik” reklame som hjernen din kan “tro” litt på, noe som er ganske nærme ditt nåværende trossytem.

Kanskje du til og med tørr å prøve på en ny dristig kjole til slutt eller tanker du ikke kunne tenkt deg å tenke i dag kan bli en del av det “normale” tankemønsteret ditt i fremtiden, med litt langsom tilnærming?

,

Lykke til!

-Eli

Vil du ha hjelp til å forstå ditt tankemønster? Jeg er utdannet life coach gjennom Brook Castillos coaching skole. Du kan booke en gratis samtale hos meg for å se om dette kan være noe for deg, via min kalender her.


Legg igjen en kommentar