En Tanke Kan…Forandre Alt
Photo by Akil Mazumder from Pexels

En Tanke Kan…Forandre Alt

I forrige post snakket jeg om hvor viktig det er å være seg bevisst tankene vi tenker slik at vi vet hva som skaper stress og gjør immunforsvaret dårligere. Og at vi kan gå aktivt inn for å prøve å le mer for å skape andre hormoner i kroppen.  

Men hva hvis vi ikke klarer å le, hva gjør vi da?

Det er jo i motsatt retning av det å være redd eller stresset, så det kan være vanskelig å bare hoppe dit for enkelte. Du trenger ikke være glad for det som skjer i disse dager, det er vel ikke så mange av oss som er det akkurat. Men hvis du sier til deg selv:

“Jeg kan ikke forandre det!”

slutter du fred med virkeligheten.

I det du forstår at du ikke kan forandre på virkeligheten slutter du å krangle om at den skulle ha vært annerledes.

Det er denne konstante krangelen som skaper de negative følelsene i deg. La oss ta et eksempel på en krangel vi kan ha gående. Vi sitter i bilen på vei til jobben og er for seint ute og trafikken går i sirup. Vi blir sint på den idioten som kommer snikende inn i trafikken ved å bryte traffikk reglene. Vi tror vi er sint på han som bryter reglene, men grunnen til at vi er sint er fordi vi krangler med virkeligheten. Han skulle ikke ha brutt reglene, men virkeligheten er at han gjorde det. Jeg skulle ikke være for seint ute nå er kanskje en annen tanke du har. Men hvordan vet vi at du skulle være for seint ute nå? Du er det! 

Aksepterer vi virkeligheten som den er klarer vi å skape fred inni oss. Fred er en tilstand mer enn en følelse. Det er verken negativt eller positivt, mer en perfekt balanse mellom disse to. Nøytralt

Du aksepterer virkeligheten som den er. Du slutter å krangle om at alt skulle ha vært annerledes enn det virkeligheten er. 

Det som har skjedd har skjedd.

Vi kan ikke forandre på det som har skjedd eller hvor du er akkurat nå. Altså fortid og nåtid kan du ikke gjøre noe med.

Det eneste som er foranderlig er fremtiden. Klarer du å akseptere at du ikke kan forandre på fortiden så gir du slipp på alle negative følelsene rundt dette og det samme gjelder øyeblikket.

Aksepter at du er hvor du er i øyeblikket, uten å krangle om at du burde ha det annerledes (fremtiden du drømmer om) at du for eksempel burde være flinkere, ha mer penger, være slankere, få flere barn, være mer suksessfull,  mindre vinglete, få deg kjæreste, være frisk eller mer ryddig. Det er ikke meningen du skal ha det annerledes akkurat nå, hvis det hadde vært meningen hadde det vært annerledes. Det kan hende du oppnår drømmene dine i fremtiden, men å krangle med en virkelighet som ikke er slik du kanskje drømmer om, skaper negative vibrasjoner i kroppen. Da bruker du drømmene dine til å banke deg selv opp med, og det er ikke derfor vi drømmer.

Du trenger som sagt ikke være glad for det som skjer eller hvor du befinner deg i livet, men ved å akseptere virkeligheten som den er, gir du slipp på stress og åpner deg opp og du får øye på muligheter istedenfor å bare se begrensninger. 

Ta vare på deg selv, pust dypt og slapp av. Bruk tanken “Jeg kan ikke forandre det” når du merker at du krangler med virkeligheten kanskje du ser verden i et nytt lys?

-Eli  

Legg igjen en kommentar