Din verste fiende når du vil gå ned i vekt
Bildet er tatt av PublicDomainPictures fra Pixabay

Din verste fiende når du vil gå ned i vekt

kan være deg selv….

Jeg jobber mye med å bli bevisst hva som skjer i sinnet, både min egen og mine klienters, slik at vi kan korrigere oss selv hvis vi ikke liker det vi får som resultat, som for eksempel blandt annet overvekt. Samtidig som jeg snakker om overvekt så kan du bruke de fleste verktøyene på andre områder av livet også, du setter bare inn det problemet du har istede for for eksempel overvekt. 

Men det er ikke alltid like enkelt å se hva som skjer med en selv og noen ganger er tanker som dukker opp tenkt så mange ganger at det skjer automatisk.

Jeg forstod ikke at jeg rev kjeft på meg selv for at jeg ikke gjorde slik jeg gjerne ville og når jeg “så” at jeg kjeftet og var sint på meg selv, føltes det litt rettmessig at jeg gjorde det. Jeg følte at jeg hadde en god grunn og at jeg på en bare MÅTTE kjefte.

Har du hatt det slik noen gang?

Det er nesten slik at hvis du ikke er sint og kjefter på deg selv, så er det som at du ikke bryr deg og bare lar deg seile din egen sjø. At hvis du ikke kjefter så kommer du til å bli enda verre, slik vi ofte tenker om ungene våre.

Når de gjør noe vi ikke vil at de skal gjøre eller som vi mener er galt og bruker sinna stemmen i troen på at de forstår alvoret og gjør som vi sier. At de gjør forandringer bare vi sier det strengt nok. Noe de sjelden gjør og ofte begynner de å terge oss med å gjøre det stikk motsatte i stede.   

Det merkelige er at vi ofte fortsetter å bruke sinna stemmen bare med andre ord uten at resultatet blir noe bedre. Kjenner du deg igjen?

Det samme gjelder ofte oss selv. 

Bildet er tatt av S. Hermann & F. Richter fra Pixabay 

Er du en som river kjeft på deg selv når du ikke gjør som du gjerne skulle ønske at du gjorde? 

Det kan gjelde uansett hva det er du ønsker å få ett annet resultat innen. For eksempel at du skal rydde litt hver dag, eller begynne å planlegge handleturene slik at du ikke kjøper dobbelt av det du har og slipper gå i butikken hver dag eller kanskje du faktisk ha lyst til å slutte å rope til ungene i sinne?  

La oss si at du hadde bestem deg for at du ikke skulle spise godteri på 1 måned og så tar du deg selv i å momse på noe uten egentlig å ha registrert at du strakk handen ut etter noe en gang. 

Hvis du er bevisst på at du tenker og klarer å “se” tankene dine som dukker opp, kan det hende det kommer en tankerekke som for eksempel: 

“Hva er det som går av meg? Jeg er ett umulig tilfelle. Tenk at jeg brøt løftet jeg gav meg selv, men det har jeg jo gjort så mange ganger før at det er jo ikke noe nytt. Det er bare sånn jeg er.”

Dette er bare ett eksempel, du kan selvfølgelig ha en helt annen tankerekke om ditt problem, men det gir en pekepinn. 

Spørsmålet er, har det noen gang hjulpet å snakke slik til deg selv?

Ville du ha snakket til din beste venninne slik? En du var glad i? En du ville hjelpe? En du ville gjort alt du kunne for å forstå? En du ville skulle få ett annet resultat enn de har i dag fordi de ønsker seg det så inderlig?

Sinne rettet mot deg selv, gjør deg ingenting godt

Bildet er tatt av silviarita fra Pixabay
Bildet er tatt av silviarita fra Pixabay 

Hvis du er sint på deg selv mister du muligheten til å være nyskjerrig eller vise deg selv omsorg. 

Du feilet; noe som er en læringsmulighet; men du mister muligheten til å lære noe som helst om deg selv når du er sint. Du viser ikke deg selv interesse når synet er fylt med sinne. 

Hvis du i stede tillater deg selv at du feilet, aksepterer det og er okey med at det har skjedd eller kanskje det skjer samtidig som du blir oppmerksom på at det skjer, kan du begynne å stille deg selv helt andre spørsmål. 

Hva er grunnen til at jeg spiser sjokolade nå?

Hvordan følte jeg meg etterpå? 

Hva kunne jeg ha gjort anderledes? 

Kan jeg forhindre det i å skje det samme på nytt? 

Det er kanskje vanskelig å vise deg selv omsorg når du har gjort noe galt, men jeg lover deg at den beste medisinen er å vise deg selv forståelse og kjærlighet. 

Har du alltid kjeftet på deg selv når du har gjort noe “galt”?

Da er det kanskje på tide å bli din egen beste venn? 

Bestem deg for at du aldri mer skal kjefte eller “slå” deg selv mentalt, uansett hva du gjør eller ikke gjør, hva som skjer eller ikke, tørr å gi slipp på kjeftingen for at du skal forbedre deg og vis deg selv noe nytt….

Kjærlighet!

Ha en fortreffelig dag.

-Eli

Lurer du på om coaching kan hjelpe deg med å gå ned i vekt? Denne metoden fokuserer både på kropp og sinn. Verktøyene du lærer vil forandre hvordan du oppfatter omverden og de kan brukes på absolutt alle områder hvor du har utfordringer, ikke bare når det kommer til vekt. Du vil forstå deg selv på en helt ny måte, du vil få ett nytt syn på livet rett og slett.

Er du kvinne over 40 år og har lyst til å gå ned i vekt eller ønsker å slutte å fråtse så ta gjerne kontakt så ser vi om dette programet passer for deg. Neste oppstart er januar. Jeg gleder meg til å høre fra deg. 🙂

Legg igjen en kommentar