Din Eneste Oppgave Er Å Leve

Din Eneste Oppgave Er Å Leve

Det er litt merkelig å tenke på at jeg ikke trenger å gjøre noe av det jeg gjør i livet. Jeg trenger ikke oppdra Lea Victoria hvis jeg ikke vil, jeg må ikke gå på jobb hvis jeg ikke har lyst, jeg må ikke betale regninger, jeg må ikke lage mat, det er ingen som tvinger meg til å vaske klærne eller dusje, det er ingen som tvinger meg til å gjøre noe som helst, jeg kan rett og slett forlate livet slik jeg kjenner det i dag og starte på nytt ett helt annet sted i verden hvis jeg vil. Eller kanskje jeg bare har lyst til å sitte hele dagen å se på Netflix og spise chips, bruke narkotika eller drikke vin hele dagen, jeg bestemmer faktisk dette helt selv.

Uansett hva jeg velger å gjøre så er jeg like fullstendig og komplett som menneske, bare fordi jeg lever. Jeg blir ikke noe mer verdifull eller bedre, selv om jeg tjener 10 millioner kroner eller får en smekker lekker slank kropp. Jeg blir ikke mer komplett av å ha en høyere utdannelse eller en suksessfull bussines. Jeg er ikke noe mer verdifull om jeg er mer positiv, effektiv, produktiv eller flink.

Du er fullstendig og komplett akkurat slik du er uansett hva du har gjort eller gjør. Fra den dagen du ble født og til den dagen du dør er du nok.

Den eneste oppgaven du har, er å leve. Du MÅ ikke gjøre noe annet, for du vil ikke bli ett mere fullstendig menneske enn du er akkurat NÅ, uansett hva du gjør!

Jeg synes i hvertfall denne tanken er ganske frigjørende og deilig! Jeg følte en lettelse når jeg hørte Brook Castillo snakke om det i august studiene som kommer, hvor temaet er Meningen Med Livet.

Bare tenk på det, du er fri til å gjøre det du vil, du er voksen og ingen tvinger deg. Du trenger ikke gjøre noe av det du gjør i dag for å være mer betydningsfull eller verdifull, det er nok at du eksisterer.

Jeg gjør de tingene jeg gjør fordi jeg ønsker å gjøre de, jeg har lyst til å betale regningene fordi jeg har lyst på de tjenestene jeg får for pengene. Jeg har lyst til å vaske klær fordi jeg elsker å gå med rene klær og jeg velger å oppdra Lea Victoria fordi jeg elsker henne og jeg elsker å være mammaen hennes og jeg har lyst til å gjøre det selv om jeg helt sikkert gjør feil på veien.

Men jeg MÅ ikke gjøre noe av det!

Det er en lettelse å tenke dette.

Men hvorfor skal vi da sette oss mål som for eksempel å slutte å drikke vin hver kveld, gå ned 50 kg i vekt eller løpe maraton når vi allerede er nok slik vi er? Vil vi ikke alle bare sette oss ned i sofaen og se på tv hele dagen og være fornøyd med det?

Kanskje har du lyst til å sitte hele dagen å se på Netflix og spise chips, du går på autopilot og gjør de samme tingene dag ut og dag inn. Noen mennesker ønsker faktisk å gjøre akkurat dette og det er ingenting galt i det heller, det er faktisk helt okey.

Men setter du deg mål som føles umulige ut for deg i dag, noe som virkelig utfordrer deg, vil du ha mye mer morro på veien til slutten, det tenker i hvertfall jeg. Spesielt når jeg ikke trenger gjøre noe som helst lengere, jeg gjør det jeg gjør fordi jeg har lyst og fordi det skaper mer morro i livet, ikke fordi jeg vil føle meg mer verdifull når jeg når målene eller fordi jeg vil føle meg bedre enn andre. Vi er alle like mye verdt om vi sitter i sofaen hele dagen eller går for umulige mål!

Eneste forskjellen; tror jeg; er at den som setter seg mål og går for dem, vil leke mer, lære mer om seg selv og sine grenser og utvikle nye ferdigheter på veien til målet, enn den som gjør de samme tingene hver dag.

Uansett hva du velger å gjøre, så vit at du er komplett og fullstendig akkurat slik du er, uansett hva du har gjort, gjør eller har oppnådd i livet!

-Eli

Legg igjen en kommentar