Dette Øyeblikket Kommer Aldri Igjen
Image by S. Hermann & F. Richter from Pixabay

Dette Øyeblikket Kommer Aldri Igjen

Det er kanskje innlysende? Men til tross for at det er innlysende kan det være ganske vanskelig å leve i nuet. Ofte er vi enten i fortiden eller i fremtiden i tankene våre.

Hvis du for eksempel prøver å gå ned i vekt, lever du i nuet, fortiden eller fremtiden?

Fortiden

De fleste som har prøvd å gå ned i vekt men ikke har lyktest enda, vil kanskje argumentere med at: “Jeg har aldri klart å gå ned i vekt før, jeg har prøvd det som er av dietter der ute uten å lykkes med å holde vekten når jeg var ferdig, hvorfor skulle jeg lykkes nå?” 

Dette er å leve i fortiden. Når du fokuserer på alle problemene du har opplevd rundt det å gå ned i vekt, hvor lat du har vært, du har ikke nok disiplin, du har kontroll i det ene øyeblikket og så plutselig er du helt ute av kontroll, da er det det du får mer av. Blikket ditt vil aldri være rettet mot noen løsning, det er altfor opptatt av å tenke på problemet. Å ordtaket sier det jo så godt: “Det du fokuserer på, får du mer av.” Fokuserer du på problemene dine drar du de med deg inn i øyeblikket og det er ikke rom for noe annet…

Fremtiden

Hvis du vil oppnå noe er det viktig å sette deg et mål. Men det er viktig å skille mellom ytre og indre mål. 

Ytre Mål

Jeg drømmer om en slank kropp som passer alt av klær og som har mindre fett på seg. Tenker du slik hele tiden lever du i fremtiden. Du har ikke den kroppen du drømmer om, der du sitter akkurat nå. Du krangler med virkeligheten eller du skaper en dissonans mellom hvor du er og hvor du ønsker å være. Du fokuserer på alt du ikke har og rømmer fra virkeligheten du lever i, her og nå. Dette fokuset kan gjøre hver og en av oss deppa. I tillegg kjenner du kanskje til at det finnes ulykkelige tynne mennesker?

Indre Mål

Så hva er den egentlige grunnen til at du drømmer om en slank kropp? Hva tror du at du oppnår, når du får den slanke kroppen og alle klærne passer perfekt?

Blir du lykkeligere? Mange kan nok bli det, fordi de klarer å forandre på tankene sine underveis mot målet sitt, mens flesteparten tar med seg de gamle slitte tankene på veien til en slankere kropp og er like misserable når målet er nådd som før de startet. Rotårsaken til hvorfor de føler seg ulykkelig er ikke håndtert og ofte kommer kiloene på igjen like fort som de kom av.

Den indre drivkraften er ikke at du veier mindre eller at du gleder deg til å passe klærne i skapet. Det er hvordan du tror du kommer til å føle det når du har oppnådd dette, som er det du egentlig drømmer om.

Det er din indre drivkraft. Følelesen kan være forskjellig fra menneske til menneske. For noen er det for eksempel fred, for andre lykke, glede, selvtillit, styrke eller ro, du må selv kjenne etter og finne din indre drivkraft.

NUET

Hva kan jeg gjøre akkurat NÅ for å få en forandring mot det jeg drømmer om? Du lever her og nå, hvis du ikke drar med deg fortiden eller fremtiden inni dette øyeblikket, så er dette øyeblikket helt rent. Det er nytt, friskt og vitalt og det er du som bestemmer hva du skal fylle det med. 

Så hva kan du best fylle øyeblikket med for å skape den forandren du ønsker? 

En umiddelbar forandring i forhold til hvordan du føler deg? 

Hva kan du tenke akkurat NÅ, som kan hjelpe deg slik at du kommer et lite skritt nærmere den følelsen du drømmer om, uten å forandre på fakta eller de ytre tingene? 

La oss si at du midt under en overspising blir bevist på at du overspiser; du spiser selv om du er mett; hva kan du tenke i stede for at “alt er tapt, det er bare å fortsette å spise til jeg ikke klarer mere, så kan jeg heller starte på ny frisk i morgen!”?

Du kan bruke fortiden som lærermester og fremtiden som en visjon, mens i øyeblikket her og nå, er det du lever.

Hvis du tidligere har fokusert på hvor håpløs du er når det kommer til å gå ned i vekt kan du fokusere på hva du kan klare å gjøre i positiv retning akkurat NÅ i stede. “Akkurat NÅ kan jeg velge å stoppe å spise og sitte med den tomme følelsen jeg har i stede. Den forsvinner jo ikke uansett hvor mye jeg spiser!” Alt er ikke tapt, jeg har alt å vinne på å velge bort å fortsette å overspise.

Hva velger du å bruke akkurat dette ØYEBLIKKET til? Drar du med deg en forferdelig fortid eller reiser du inn i en fremtid som ikke eksisterer enda?

Eller velger du å leve den beste versjonen av deg selv akkurat NÅ?

Kunne du tenkt deg å teste ut hva en coach kan hjelpe deg med? Da er jeg her for deg. Jeg coacher kvinner som har lyst til å gå ned i vekt, som søker etter en ny tilnærming til vekttap enn de vanlige diettene på markedet. Coaching tar for seg den mentale biten, den underliggende årsaken til at du spiser mer enn kroppen trenger og føler deg ute av kontroll rundt mat. Hvis dette høres spennende ut og noe du kunne tenkt deg å prøve så ikke nøl med å ta kontakt.

Du finner meg på messenger via facebook her eller send meg en melding på telefon nummer 91857255. 

Ta vare på de øyeblikkene du har, tenk over hva du fyller de med og hvordan du kan gjøre en ørliten forandring akkurat NÅ.

Grip øyeblikket og gjør en liten forandring som gjør deg 1% bedre enn i forrige øyeblikk. Det fortjener du, like mye som alle andre!

-Eli

Legg igjen en kommentar