Det verste som kan skje
Photo by Elina Krima from Pexels

Det verste som kan skje

Er bare en følelse…..

Å vi dør ikke av å føle noe selv om det noen gang kan føles så intenst at vi vil helst ikke oppleve de.

En av grunnene til at de “lærde” anbefaler oss å sette oss mål, er fordi det da vil komme opp ting som utfordrer deg til å utvikle deg.

Du skal til å gjøre noe du ikke har klart tidligere, du har kanskje aldri gjort det før, det er nytt og du vil helst beherske det før du har begynt og fordi du ikke gjør det, så føles det skremmende ut. Akkurat som det kanskje gjorde når du skulle lære deg å kjøre bil eller sykle?

Redsel er i hvertfall en av følelsene jeg har kjent mye på i året som har gått. 

Øvelse

Du må øve for å bli bedre til noe, så hva har du lyst til å bli bedre til? 

Du kan for eksempel bli god til å kjenne på redsel, slik at du ikke blir paralysert, men handler likevel.

Hvor tror du at du kan være om ett år, hvis du tørr å handle, til tross for at du er så redd at du nesten driter på deg?  

Tenk på det, hvis du ikke er redd for å kjenne deg redd, hva tørr du å gjøre da?

Er du redd for å sette deg mål fordi du er redd for å ikke nå de, for hva andre skal tenke og mene om deg eller for å være en fiasko i dine egne øyne?

Det er faktisk ikke så viktig at jeg klarte å gjøre det jeg hadde satt meg som mål i fjor, ei heller hvor bra det ble, men å oppleve å tørre å gjøre noe til tross for at det er skremmende, har gjort at jeg føler at jeg har blitt sterkere som menneske. 

Men jeg har øvet meg masse på å bli god til å tillate meg å være redd og handle likevel. Hadde jeg ikke gjort dette hadde jeg heller ikke blitt bedre til å gjøre det jeg har vært redd for å gjøre. 

motivational poster quote LIFE BEGINS AT THE END OF COMFORT ZONE. scandinavian or american style room interior.

Å det har vært skikkelig ubehagelig til tider. Men til tross for redselen har jeg gjort det som har skremt meg likevel. Jeg har klart det fordi jeg har coachet meg selv masse, før jeg har handlet. Uten coachingen vet jeg faktisk ikke om jeg hadde hatt motet til å gjøre det jeg har gjort i det hele tatt.

Nå snakker jeg ikke om noe som faktisk kan være farlig; slik som å balansere på line 4 etasjer over bakken, når du ikke vet hvordan du skal gjøre det. Det er redsel for ting som faktisk ikke tar livet av oss eller skader oss hvis vi skulle gjøre en feil, jeg snakker om her. Som for eksempel å snakke forran en forsamling av mennesker.

Jeg har brukt ett helt år på å øve meg. 

Redselen er ikke helt vekk, men den har definitivt blitt mindre og det går mye lettere å gjøre det jeg var veldig redd for å gjøre i dag, enn da jeg først startet. 

Jeg skal fortsette å sette meg mål; små og store; slik at jeg fortsetter å øve meg på å tørre å kjenne på redselen og gjør det jeg er redd for likevel. 

Hva med deg? Har du et mål som kan trigge deg til å kjenne på skumle følelser, som kan gjøre at du føler deg sterkere som menneske når året har gått? Kanskje ingen vil se det på deg at du er blitt bedre, men du vil definitivt kjenne deg anderledes etter ett år med øvsele, det lover jeg deg.

-Eli

Har du et mål om å gå ned i vekt eller få et bedre forhold til mat i året som kommer? Jeg coacher kvinner over 40 som har lyst til å gå ned i vekt og få et bedre forhold til mat.

Ta kontakt hvis du kunne tenkt deg hjelp på veien ved enten å sende meg en mail på skalledall@hotmail.com, eli@elihenriksen.no eller på messenger her.

Legg igjen en kommentar