Den beste julegaven du kan gi til noen?
Photo by freestocks.org from Pexels

Den beste julegaven du kan gi til noen?

Det er ikke sikkert du er enig med meg i dette, men tenk litt over det. 

Kan den beste julegaven du kan gi noen være at du skaper din egen glede og kjærlighet? 

Du er ikke avhengig av andre for å føle deg elsket. Det er ikke andre som kan få deg til å føle deg elsket uansett, det er bare deg selv, og er det ikke hærlig å være rundt mennesker som stråler innenfra uten at du må gjøre noe eller ikke gjøre noe for å oppleve det?

Er ikke dette den beste nyheten ever? Du kan aldri gå tom for kjærlighet for du er din egen lykkes smed!

Ved å ta vare på deg selv og finne din egen glede så har du mer å gi andre mennesker rundt deg.  For å ha noe å gi må du skape det først i deg selv. 

Akkurat slik flyvertene sier at vi skal ta på egen maske med oksygen før vi hjelper andre, er det lurt å gi kjærlighet og omsorg til deg selv først, før du kan gi det til andre.

Kjærlighet og glede er følelser vi føler. Det er ikke andre mennesker som skaper disse følelsene i oss, det er vi selv. Vi tror ofte at det er andre mennsker som gjør at vi føler på ett spesielt vis, men det er alltid oss selv og hvordan vi velger å tenke om andre mennesker og oss selv som er avgjørende for hva vi føler.

Vi skaper følelsen av kjærlighet og glede i sinnet vårt.

Photo by fotografierende from Pexels

Med tankene våre.

Tankene våre skaper følelsene. 

Om vi elsker noen eller ikke har ikke med den andre å gjøre i det hele tatt. Vi tror gjerne at det er kvalitetene til det andre mennesket, men det har med vår kapasitet til å “se” de med kjærlighetsfylte tanker, hvilket blikk vi har mot verden og hvordan vi tolker den.

Livet er 50% negative følelser og 50% positive så det er ikke meningen at vi skal oppleve glede og lykke hele tiden – det er kanskje det som skjer når vi er i himmelen? Nå er vi på jorden og en del av den menneskelige opplevelsen er å oppleve begge deler, så dette er ikke jakten på evig lykke. 

Jeg sier ikke at det er enkelt.

Jeg synes i hvertfall ikke det er enkelt. 

Men ved å gjøre det vi kan for å ta vare på oss selv og skape vår egen glede, skaper vi mer glede som vi gir til verden. 

Det sies at vi skal spre juleglede i disse tider. 

Spre juleglede med å ta vare på deg selv og din mentale helse. Ta en rundvask i sinnet slik som du tar rundvask i huset. Du kommer til å bli overrasket over hvor mye gammelt skrot som ligger i kriker og skap, som bare opptar plass og ikke gjør noen nytte. Bytt ut gamle ubrukelige tanker med nye, som tjener deg bedre. 

God førjulstid til deg og dine. 🙂

-Eli

Kunne du tenkt deg hjelp til å forstå deg selv bedre? Hvorfor du gjør som du gjør og føler som du gjør? Jeg coacher kvinner over 40 som vil slutte å overspise og fråtse. Ta kontakt så ser vi om dette er noe for deg. 

Forandre spørsmålet fra “Liker de meg?” til “Liker jeg meg?”. 

Brook Castillo.com

Legg igjen en kommentar