BønneTrøfler

BønneTrøfler

Disse høres kanskje ikke så gode ut, men de er noe av det bedre jeg har smakt av hjemmelaget godis. Jeg enser ikke smaken av bønner i disse i det hele tatt og de er også veldig populær hos min datter på 5 år. Det var hun som hadde lyst at vi skulle lage disse bønne trøflene, mest sannsynlig fordi de var dekket med sjokolade trekk og så utrolig gode ut. Og det var de også!

Bønner er en veldig god kilde til antioksydanter (bedre enn blåbær) og antioksidanter hindrer frie radikaler i å ødelegge cellene våre. I tillegg inneholder de masse proteiner, jern, fiber og B-vitamin. Informasjon er hentet fra kk sin side her.

Jeg synes det er en fin måte å lure inn litt bønner i min datters kosthold; selv om hun spiser bønner i middagen også; men dette er jo godteri for henne, fullstappet av antioksidanter og mettende proteiner.

Jeg har egentlig ikke lyst til å snakke om sunnhet i forhold til disse, da hva som er sunt i dag kanskje ikke er det i morgen. Selv om det er mye bra i bønner er jo disse laget med andre ingredienser også. I tillegg er vi alle forskjellige i oppfatning på hva som er sunt eller ei, så jeg overlater det til deg å vurdere.

Jeg har brukt Fibersirup, sukrin gold og tagatesse som søtning i denne, fordi jeg ikke vil ha for høy blodsukker stigning og tagatesse gir mat til de gode tarmbakteriene har jeg hørt. Jeg tenker at neste gang kutter jeg litt på sukrin gold mengden da jeg syntes disse ble i overkant søte. I orginal oppskriften som jeg har funnet på nettsiden til blueprintnutrition ble det brukt Mapel sirup og rørsukker.

De er enkle og raske å lage og smaker helt fortreffelig.

Denne oppskriften fikk jeg 17 kuler av og hver kule har 94 kcalorier, 7 g fett, 4,9 g karbohydrater og 4 g proteiner.

Bønne Trøfler

21 g Kidneybønner

49 g cocosolje

15 g Kakao

36 g Fibersirup

42 g sukrin Gold

17 g Tagatesse

6 g vaniljesukker

Litt Mapel flavor essens- kan sløyfes

100 g mørk sjokolade

Bland alt utenom sjokoladen i en blender. Blend til alt er blandet godt sammen.

Sett røren i fryseren ca 30 minutter eller til røren er så hard at du kan forme kuler av den. Legg kulene på ett fat, gjerne med ett matpapir under, slik at de er enkle å løsne når du skal spise de. Sett fatet med alle kulene i fryseboksen igjen. Kjøl til kulene er så harde at du kan dyppe de i sjokoladen uten at de mister formen.

Varm opp 100 g mørk sjokolade over ett varmbad. Dypp kulene i sjokoladen til der ikke er mer igjen. Sett til kjøling i kjøleskapet.

Nyt! 🙂

-Eli

Legg igjen en kommentar