5 kilo ekstra opp i vekt i jula, jippi!

5 kilo ekstra opp i vekt i jula, jippi!

Hvorfor skulle du juble over noe sånt tenker du kanskje, dette er jo bare deprimerende!

Det er jo bare de som har behov for å legge på seg som blir glad av dette…eller?

Men tallet på vekten er bare ett tall, inntil du får tanker om det. Det er du som velger om det skal bety noe positivt eller negativt uavhengig av om kroppen din trenger det eller ei. 

Jeg har spist i visshet om at jeg viste at jeg kom til å legge på meg. Samtidig har jeg tenkt at jeg skal like mine grunner for å gjøre det jeg gjør og jeg må være klar for konsekvensene som jo har vært at jeg har lagt på meg og blitt i litt dårligere form. 

Hvordan får tallet på vekten deg til å føle deg?

Image by Bruno Glätsch from Pixabay 


La oss si at du har lagt på deg 5 kg i desember. Hvordan kan du tenke på dette og kjenne glede? 

Hvorfor

skulle du

velge

å kjenne

glede

og ikke være lei deg over dette?

For det er jo triste greier at du har lagt på deg, eller?

Valget du tar er avgjørende for hvordan du vil handle. Velger du å føle deg glad skaper du en mer positiv drivstoff bak handlingene dine… 

For tenk etter hvordan du handler når du føler negative følelser som for eksempel beseiret, nyttesløst eller oppgitt. Når vi føler at det er nyttesløst, vil de fleste av oss gå i skapene på jakt etter noe å spise for å trøste oss selv, selv om det ikke er det vi har lyst til å fortsette med.

Vi kommer inn i en vond sirkel.  

Når du

ikke

er langt nede og i dårlig humør, har du en tendens til å

handle i en mer positiv

retning. Det kan bli enklere for deg å komme deg tilbake til dine hverdagslige rutiner.

Er du i godt humør tar du gjerne gode valg for deg selv, du har større tro på deg selv og du har mer lyst til å gjøre det som er godt for deg. 

Hva skal til for at du kan føle deg glad for de 5 kiloene da?

Image by Robin Higgins from Pixabay 

Du kan jo stille deg selv det spørsmålet og se hva som dukker opp av svar hos deg? I tillegg kan du jo spørre deg selv hva det har det gitt deg av glede å legge på deg? Øyeblikkene med juleribben, knasende svor, god dessert, kaffe og kaker som smeltet på tungen, har du fått glede fra de? Ville du tatt de samme valgene igjen tror du? 

Hvis du ville ha tatt de samme valgene igjen, hvorfor? Hvis ikke, hvorfor ikke?

Photo by Element5 Digital from Pexels

Hva kan du lære fra denne julen som har gått, når det gjelder mat valgene du har tatt og vil du gjøre det samme til neste år tror du? Er dette valg du ønsker å fortsette med eller har du lyst til å gjøre foranringer i livet ditt?

Lov meg at du ikke starter det nye året med å være forbannet på deg selv for valgene du tok angående maten i jula. Det tjener deg rett og slett ikke, fordi du lager dårlig energi bak handlinene dine. 

Jeg har fått meg en coach som skal hjelpe meg med mine mål i 2020. Hun skal hjelpe meg til å gjøre forandringer der jeg trenger det, for å bevege meg fremover i livet. Kunne du tenkt deg det samme? 

Jeg coacher kvinner over 40 som har lyst til å slutte å overspise å gå ned i vekt. Med denne metoden vil du forstå hva som skal til for å gjøre forandringer på alle områder i livet, ikke bare når det gjelder vekt. Du vil forstå at vekt målet er bare middlet til å forstå deg selv og livet på en helt ny måte, veien dit, er det som er mest spennende.

Send meg gjerne en melding hvis du er nyskjerrig og har lyst til å vite mer. Du finner meg her hvor du kan sende meg en melding på messenger eller du kan sende meg en mail på eli@elihenriksen.no eller skalledall@hotmail.com.

-Eli

Legg igjen en kommentar